Lammköttbullar med pistagepesto, yoghurt och pita

15
3
Lammköttbullar med pistagepesto, yoghurt och pita

Hemgjorda lammköttbullar med pistagepesto är ett enkelt sätt att göra en lyxig middag! Perfekt när du vill imponera på matgästerna. Gör köttbullar på lammfärs och smaksätt med persilja, chili och vitlök, och servera bullarna med en hemgjord pistage- och myntapesto, yoghurt och pitabröd.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Lammköttbullar med pistagepesto, yoghurt och pita

Ingredienser

4 portioner

Pistagepesto

1/2 dl myntablad
1/2 dl pistagenötter
1/2 dl olivolja
1 riven vitlöksklyfta
2 krm salt

Lammköttbullar

500 g lammfärs
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 ägg
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk chiliflakes
1 dl hackad persilja
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
olja

Tillbehör

1 liten gurka
2 hjärtsalladshuvuden
2 dl yoghurt (10%)
4 pitabröd
1/2 dl myntablad (till garnering)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd. välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Hjärtsalladen går bra att byta ut till t ex isberg- eller romansallad.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Charlotte

2022-01-11

Yumm!! 🤤

Linnéa

2021-04-13

Mycket gott och snabbt recept!

Kamilla

2020-03-28

Mycket gott! Särskilt med hemgjorda pitabröd.