Lammköttbullar med pistagepesto, yoghurt och pita
Hemgjorda lammköttbullar med pistagepesto är ett enkelt sätt att göra en lyxig middag! Perfekt när du vill imponera på matgästerna. Gör köttbullar på lammfärs och smaksätt med persilja, chili och vitlök, och servera bullarna med en hemgjord pistage- och myntapesto, yoghurt och pitabröd.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
4 portioner
Pistagepesto
1/2 dl myntablad
1/2 dl pistagenötter
1/2 dl olivolja
1 riven vitlöksklyfta
2 krm salt
Lammköttbullar
500 g lammfärs
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 ägg
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk chiliflakes
1 dl hackad persilja
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
olja
Tillbehör
1 liten gurka
2 hjärtsalladshuvuden
2 dl yoghurt (10%)
4 pitabröd
1/2 dl myntablad (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Underbart gott, en av våra favoriter hemma, men tog bara 1 krm salt i pistagepeston då det blir alldeles för salt annars. Tog även 1 tsk chiliflakes i köttbullarna.
Susanna
2023-11-26Yumm!! 🤤
Charlotte
2022-01-11Mycket gott och snabbt recept!
Linnéa
2021-04-13