ÖVER 60 MIN | Medel

Lammköttbullar med pistagepesto, yoghurt och pita

Hemgjorda lammköttbullar med pistagepesto är ett enkelt sätt att göra en lyxig middag! Perfekt när du vill imponera på matgästerna. Gör köttbullar på lammfärs och smaksätt med persilja, chili och vitlök, och servera bullarna med en hemgjord pistage- och myntapesto, yoghurt och pitabröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pistagepesto: Mixa alla ingredienser.
  2. Köttbullar: Blanda färs, panko, ägg, spiskummin, chiliflakes, persilja, vitlök, salt och peppar. Rulla till ca 40 bullar (för 4 port) med oljade händer. Stek i olja tills de får fin färg. 
  3. Tillbehör: Skär gurkan i bitar. Skölj och bryt salladen i bitar. Lägg yoghurten i en skål och ringla över peston. Värm pitabröden.
  4. Servera lammköttbullarna med pestoyoghurten, pitabröd, gurka, sallad och mynta.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd. välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Hjärtsalladen går bra att byta ut till t ex isberg- eller romansallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Pistagepesto
  • 1/2 dl myntablad
  • 1/2 dl pistagenötter
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
Lammköttbullar
  • 500 g lammfärs
  • 1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • olja
Tillbehör
  • 1 liten gurka
  • 2 hjärtsalladshuvuden
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 4 pitabröd
  • 1/2 dl myntablad (till garnering)