Keftedes
Keftedes är grekiska små köttbullar som du serverar med en tomatsås som smaksätts av rödvin. De stekta köttbullarna på lammfärs blir härligt smakrika med lök, oregano och mynta som kryddning innan de tillförs smaken av tomatsåsen som de får koka i.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
500 g lammfärs eller köttfärs
1 ägg
2 msk hackad oregano
1 msk hackad mynta
1 tsk salt
1 - 2 krm peppar
2 msk olivolja
1 förpackning passerade tomater (à 500 g)
1 dl rödvin eller rött matlagningsvin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta var en rätt som gick hem i vår familj, även fast jag var skeptisk emot vin i maten, men det var gott. Enkelt att tillaga, perfekt som bjudmat om man är många.
Arja
2004-08-31Använde inget vin när jag gjorde denna rätt utan tog köttbuljongtärning och maten gick verkligen hem hos min dotter 3 år 8 mån. Rätten är mild och inte stark vilket passar till barn.
Jessika
2004-08-25