Keftedes

Betyg 2.9 av 5.
23 personer har röstat
2
Keftedes

Keftedes är grekiska små köttbullar som du serverar med en tomatsås som smaksätts av rödvin. De stekta köttbullarna på lammfärs blir härligt smakrika med lök, oregano och mynta som kryddning innan de tillförs smaken av tomatsåsen som de får koka i.

Keftedes

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
500 g lammfärs eller köttfärs
1 ägg
2 msk hackad oregano
1 msk hackad mynta
1 tsk salt
1 - 2 krm peppar
2 msk olivolja
1 förpackning passerade tomater (à 500 g)
1 dl rödvin eller rött matlagningsvin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Detta var en rätt som gick hem i vår familj, även fast jag var skeptisk emot vin i maten, men det var gott. Enkelt att tillaga, perfekt som bjudmat om man är många.

Arja

2004-08-31

Använde inget vin när jag gjorde denna rätt utan tog köttbuljongtärning och maten gick verkligen hem hos min dotter 3 år 8 mån. Rätten är mild och inte stark vilket passar till barn.

Jessika

2004-08-25

Testa liknande recept

Tomat- och olivbiffar
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammfärsbullar med persilja och vitlök
Betyg 4.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammfrikadeller med citron, timjan och tomat
Betyg 4.5 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Medelhavsbiffar på lammfärs
Betyg 3.1 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frasiga lammknyten
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grekisk bowl
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga