Keftedes

21
2
Keftedes

Keftedes är grekiska små köttbullar som du serverar med en tomatsås som smaksätts av rödvin. De stekta köttbullarna på lammfärs blir härligt smakrika med lök, oregano och mynta som kryddning innan de tillförs smaken av tomatsåsen som de får koka i.

Keftedes

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
500 g lammfärs eller köttfärs
1 ägg
2 msk hackad oregano
1 msk hackad mynta
1 tsk salt
1 - 2 krm peppar
2 msk olivolja
1 förpackning passerade tomater (à 500 g)
1 dl rödvin eller rött matlagningsvin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Arja

2004-08-31

Detta var en rätt som gick hem i vår familj, även fast jag var skeptisk emot vin i maten, men det var gott. Enkelt att tillaga, perfekt som bjudmat om man är många.

Jessika

2004-08-25

Använde inget vin när jag gjorde denna rätt utan tog köttbuljongtärning och maten gick verkligen hem hos min dotter 3 år 8 mån. Rätten är mild och inte stark vilket passar till barn.