Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Keftedes

Keftedes är grekiska små köttbullar som du serverar med en tomatsås som smaksätts av rödvin. De stekta köttbullarna på lammfärs blir härligt smakrika med lök, oregano och mynta som kryddning innan de tillförs smaken av tomatsåsen som de får koka i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färsen med lite av lökhacket, ägg, örtkryddor, salt och peppar.
  2. Forma färsen till stora köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda.
  3. Stek köttbullarna runt om i olivoljan i en stekpanna. Låt resterande lök steka med vid sidan om.
  4. Häll på de passerade tomaterna och vin. Låt puttra under lock ca 10 min. Servera keftedes med tomatsåsen, ris och grön sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g lammfärs eller köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk hackad oregano
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 förpackning passerade tomater (à 500 g)
  • 1 dl rödvin eller rött matlagningsvin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?