UNDER 30 MIN | Enkel

Lammfärsbullar i pitabröd

Vardagsmat när den är som bäst! Fyll pitabröd med saftiga lammfärsbullar, strimlad rödkål, skivad saltgurka, yoghurt och ajvar. Komplettera gärna med dina egna favorittillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Strimla kålen tunt och massera med olja, vinäger och salt. Dela saltgurkan längs med.
  2. Värm Lammfärsbullar och pitabröd. Fyll bröden med köttbullar, rödkål, saltgurka, yoghurt och ajvar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i lammfärsbullarna.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av yoghurt och smör.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/2 sats lammfärsbullar (se länk i steg 2)
  • 200 g rödkål
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 4 saltgurkor
  • 8 pitabröd
  • 2 dl tjock yoghurt (10%)
  • 1 dl ajvar relish