Lamm- och myntaköttbullar

3
2
Lamm- och myntaköttbullar

Varför inte testa på att krydda på köttbullarna lite extra? Testa att laga till köttbullar av lammfärs och mynta. Ett annorlunda och roligt alternativ till traditionella köttbullar.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Lamm- och myntaköttbullar

Ingredienser

6 portioner
1/2 dl ströbröd av vete
3/4 dl vatten
500 g lammfärs
1/2 dl finhackad mynta
1 - 2 ägg
1 tsk citronjuice
1 - 2 msk finhackad vitlök
1/2 tsk malen kanel
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 - 4 msk vetemjöl

Myntayoghurt

2 dl naturell yoghurt
1/2 dl finhackad mynta
1 msk pressad vitlök
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

För alla

Köttbullar:
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd till färsen och rulla köttbullarna i glutenfritt mjöl eller majsstärkelse, Maizena.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt ströbröd.
Gör äggfri: välj ströbröd utan ägg. Uteslut ägget och späd ev med lite vatten eller mjölk om det behövs.

Myntayoghurt:
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri yoghurt eller t ex mjölkfri softspread, Beneviva, utrörd till lagom konsistens.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Adam

2021-03-28

Jättegoda, men ska vara 1-2 msk vitlök enligt recept från tidningen och inte 1-1,5dl

Redaktionen ICAse

2021-04-01

Hej Adam! Du har helt rätt. Vi ber om ursäkt för att det hade blivit fel på det här receptet. Vi har nu skrivit rätt mängd i receptet. Tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina

Eva

2006-07-14

jag gjorde dessa fast med annan kryddning. Hade i färsk koriander, vitlök, chilifrukt istället. Sen så gjorde jag korvar istället för bullar. Det var enklare. Det blev väldigt gott och mycket bra konsistens på köttbullskorvarna. Jag tänker göra detta fler gånger.