Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lamm- och myntaköttbullar

Varför inte testa på att krydda på köttbullarna lite extra? Testa att laga till köttbullar av lammfärs och mynta. Ett annorlunda och roligt alternativ till traditionella köttbullar.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill, 275°C.
  2. Blötlägg ströbrödet i vattnet. Blanda alla ingredienser utom vetemjölet till en smidig och fast färs.
  3. Rulla miniköttbullar som i storlek liknar körsbärstomater. Vänd dem lätt i vetemjöl.
  4. Lägg över köttbullarna på en lätt oljad ugnsplåt. Stek 6-7 minuter i ugnen. Skaka formen några gånger.
  5. Myntayoghurt: Blanda yoghurt, mynta, vitlök, salt och svartpeppar. Servera till köttbullarna.

För alla

Köttbullar:
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd till färsen och rulla köttbullarna i glutenfritt mjöl eller majsstärkelse, Maizena.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt ströbröd.
Gör äggfri: välj ströbröd utan ägg. Uteslut ägget och späd ev med lite vatten eller mjölk om det behövs.

Myntayoghurt:
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri yoghurt eller t ex mjölkfri softspread, Beneviva, utrörd till lagom konsistens.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1/2 dl ströbröd av vete
  • 3/4 dl vatten
  • 500 g lammfärs
  • 1/2 dl finhackad mynta
  • 1 1/2 ägg
  • 1 tsk citronjuice
  • 1 1/2 dl finhackad vitlök
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ca 3 1/2 msk vetemjöl
Myntayoghurt
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1/2 dl finhackad mynta
  • 1 msk pressad vitlök
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan