Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddad lammfärs på spett

Lamm har en härlig och speciell smak. Pröva att krydda lammfärsen med vitlök, spiskummin, persilja, citronskal och chilipeppar. Forma sedan färsen, trä den på grillspetten och grilla inne i ugnen. Enkelt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Lägg 8 små grillspett av trä i kallt vatten ca 15 min (för 4 port). Lägg lammfärsen i en bunke.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda färsen väl med vitlök, ägg, persilja, citronskal, spiskummin, salt och peppar.
  4. Dela färsen i 8 bitar (för 4 port). Forma färsen runt om spetten till avlånga köttbullar. Pensla med oljan. Grilla mitt i i ugnen i ca 10 min runt om. Låt rullarna kallna och ta med på picknick.

Tips

Finns det grillplats på picknicken kan rullarna grillas på plats. Pensla dem med olja och packa med plastfolie emellan i en burk med lock. Grilla ca 10 min runt om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 3 msk strimlad bladpersilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm chilipeppar
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?