Lammbullar med spiskummin och rostade grönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammbullar med spiskummin och rostade grönsaker

En komplett måltid finner du i detta recept på saftiga lammbullar med spiskummin och rostade grönsaker. Tillaga din potatis och vackra paprika i ugnen medan du steker den välsmakande färsen. Servera grönsaker och bullar direkt med en fräsch sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv lök och vitlök på den grova sidan av rivjärnet och lägg i en bunke.
  2. Blanda färsen med löken, ägg och kryddor. 
  3. Forma färsen till bullar och stek i olja i en stekpanna.
  4. Rostade grönsaker: Tvätta potatisen och skär den i klyftor. 
  5. Skölj, kärna ur och skär paprikan grovt.
  6. Lägg potatisklyftorna i en form och tillaga i 225°C mitt i ugnen ca 15 min. 
  7. Häll på oljan och salt. Lägg i paprikan och fortsätt tillaga i ca 10 minuter. Servera lammbullarna till de rostade grönsakerna och en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
Rostade grönsaker
  • 6 stora potatisar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan