Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammfärsbullar

Otroligt goda lammfärsbullar med smaker av chili, vitlök, ingefära, spiskummin och kardemumma. Servera gärna med citron- och persiljesallad och rostade jordärtskockor.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

  1. Finhacka schalottenlök, chili och koriander. Skala och pressa vitlöken.
  2. Blanda detta med ingefära, citronskal, färs, ägg, ströbröd och kryddorna.
  3. Forma små köttbullar och stek dem i smör eller olja tills de är genomstekta och har fått fin färg. De kan med fördel ha en lätt rosa kärna.
  4. Serveras gärna tillsammans med Citron- och persiljesallad och Rostade jordärtskockor.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: använd ströbröd utan mjölk och stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: uteslut ägget och använd ströbröd utan ägg.

Tips

Stek köttbullarna så att de får färg runt om. Stek dem klara i ugnen ca 15 minuter.

Ingredienser

Portioner: 10 (buffé)
  • 700 g lammfärs
  • 4 schalottenlökar
  • 2 gröna chilifrukter
  • 3 msk färsk koriander
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen kardemumma
  • smör eller olja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1760 kJ / 420 kCal
Fett: 28 g
Läs mer om näringsvärden