Lammfärsbullar
Otroligt goda lammfärsbullar med smaker av chili, vitlök, ingefära, spiskummin och kardemumma. Servera gärna med citron- och persiljesallad och rostade jordärtskockor.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007
Ingredienser
10 bufféportioner
700 g lammfärs
4 schalottenlökar
2 gröna chilifrukter
3 msk färsk koriander
3 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
rivet skal av 1 citron
1 ägg
1 dl ströbröd
2 tsk salt
1 tsk peppar
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen kardemumma
smör eller olja till stekning
Gör så här
Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1760 KJ / 420 kCal
Fett28 g
Kommentarer
Det här är mitt bästa recept med lammfärsen. Tar lite extra av kryddorna.. Typ dubbla. För mig tar det ca en timme att göra köttbullarna och allt som hör till, oftast mos eller spaghetti och gräddsås. Hårdstek ytan (hög värme så de nästan blir brända) på köttbullarna lite snabbt i stekpannan och sen in i ugnen på 250 grader medan du gör resten av måltiden.
Jenny
2022-04-18Tiden stämmer inte, det tar ca 30 minuter att göra smeten (mycket att hacka och riva) och sen ska de stekas oxå. 1 timme, gott och väl (jag brynde snabbt och körde dem klara i ugnen i 15 min). Jag gjorde större järpar och fick ut ca 25 stycken på ett kilo färs.
Ingela
2011-02-28Det tog mig ca 2 timmar att fixa detta recept. Det blev 35 bullar, och det tog nog 20 min att steka dem efter de var formade. Tillsammans tog det nog 1,5 timmar. I min ICA-butik visste ingen jag frågade vad spiskummin var, fanns förstås inte heller. Köpte kummin och trodde det var samma sak. Nu vet jag bättre. Inte heller fanns färsk koriander eller gröna chilifrukter. Smaken på bullarna blev ganska bra, fast inte känns det någon lammsmak kvar. Lite för mycket kryddor. Receptet kanske passar på fårfärs, som ju lär ha ullsmak.
Diana
2008-12-17