Lammfärsbullar

6
4
Lammfärsbullar

Otroligt goda lammfärsbullar med smaker av chili, vitlök, ingefära, spiskummin och kardemumma. Servera gärna med citron- och persiljesallad och rostade jordärtskockor.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Lammfärsbullar

Ingredienser

10 (buffé)
700 g lammfärs
4 schalottenlökar
2 gröna chilifrukter
3 msk färsk koriander
3 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
rivet skal av 1 citron
1 ägg
1 dl ströbröd
2 tsk salt
1 tsk peppar
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen kardemumma
smör eller olja till stekning

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: använd ströbröd utan mjölk och stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: uteslut ägget och använd ströbröd utan ägg.

Gör så här

Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

Tips

Stek köttbullarna så att de får färg runt om. Stek dem klara i ugnen ca 15 minuter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Jenny

2022-04-18

Det här är mitt bästa recept med lammfärsen. Tar lite extra av kryddorna.. Typ dubbla. För mig tar det ca en timme att göra köttbullarna och allt som hör till, oftast mos eller spaghetti och gräddsås. Hårdstek ytan (hög värme så de nästan blir brända) på köttbullarna lite snabbt i stekpannan och sen in i ugnen på 250 grader medan du gör resten av måltiden.

Ingela

2011-02-28

Tiden stämmer inte, det tar ca 30 minuter att göra smeten (mycket att hacka och riva) och sen ska de stekas oxå. 1 timme, gott och väl (jag brynde snabbt och körde dem klara i ugnen i 15 min). Jag gjorde större järpar och fick ut ca 25 stycken på ett kilo färs.

Diana

2008-12-17

Det tog mig ca 2 timmar att fixa detta recept. Det blev 35 bullar, och det tog nog 20 min att steka dem efter de var formade. Tillsammans tog det nog 1,5 timmar. I min ICA-butik visste ingen jag frågade vad spiskummin var, fanns förstås inte heller. Köpte kummin och trodde det var samma sak. Nu vet jag bättre. Inte heller fanns färsk koriander eller gröna chilifrukter. Smaken på bullarna blev ganska bra, fast inte känns det någon lammsmak kvar. Lite för mycket kryddor. Receptet kanske passar på fårfärs, som ju lär ha ullsmak.

Näringsvärde per portion

Energi 1760 KJ / 420 kCal
Fett 28 g
Läs mer om näringsvärden