Örtiga köttbullar med bondbönor och salladslök
Kryddiga köttbullar på nöt- och lammfärs med vitlök och kapris. Det torra ströbrödet blandas direkt i färsen och tar smak av det citron- och vitlöksdoftande spadet från bondbönorna.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
4 portioner
6 vitlöksklyftor
8 salladslökar
4 kvistar timjan
2 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 1/2 msk koncentrerad kycklingfond
350 g kokta och skalade bondbönor (eller frysta sojabönor)
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
5 dl vatten
Köttbullar
300 g nötfärs
300 g lammfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk kapris
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl hackade örter (t ex persilja, mynta, dill och koriander)
1 msk baharat kryddblandning
1/2 msk malen spiskummin
1 ägg
Baharat kryddblandning
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk malen koriander
1/2 tsk hel kryddpeppar
2 tsk malen spiskummin
1 tsk hel kardemumma
1/2 malen muskotnöt
1 tsk malen kanel
Till servering
couscous
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2785 KJ / 666 kCal
Fett40 g
Salt4.6 g
Kolhydrater26 g
Protein47 g
Kommentar
Ska det verkligen vara 2 dl ströbröd i färsen?
Pia
2021-08-23Hej Pia! Nej, det ska inte vara 2 dl ströbröd i färsen utan bara 1/2 dl. Vi har nu uppdaterat receptet och tack för att du uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-14