Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingwok med räkor och cashewnötter

Sugen på wokmat? Prova då denna kycklingwok med räkor och cashewnötter, den blir snabbt en favorit i familjen. Kyckling och wokgrönsaker som får smak av sweet chilisås och fond serverar du på en bädd av ris och toppar med nötter, enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Grovhacka kycklingköttet.
  2. Woka grönsakerna i en het lättoljad wok eller stekpanna. Vänd ner kycklingen.
  3. Häll på chilisås, kycklingfond, vatten och maizena redning. Låt koka i ca 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ner räkorna. Lägg upp woken på en bädd av nykokt ris. Strö över cashewnötter.

För alla

Rätten innehåller inte gluten eller ägg, men kontrollera kryddblandningen på kycklingen vid celiaki. Mjölk ingår.  
Gör mjölkfritt: kontrollera kryddblandningen, välj buljongtärning i stället för fond, använd ren majsstärkelse, Maizena i stället för ljus redning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl jasminris eller basmatiris
  • 1/2 grillad kyckling
  • 1 påse frysta wokgrönsaker
  • 1 msk olja
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • 1 - 2 msk ljus maizenaredning
  • 1 burk räkor (à 360 g) (1 burk räkor motsvarar ca 200 g frysta skalade)
  • 1 dl cashewnötter
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer