Kycklingwok med räkor och cashewnötter
Sugen på wokmat? Prova då denna kycklingwok med räkor och cashewnötter, den blir snabbt en favorit i familjen. Kyckling och wokgrönsaker som får smak av sweet chilisås och fond serverar du på en bädd av ris och toppar med nötter, enkelt och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
Ingredienser
4 portioner
4 dl jasminris eller basmatiris
1/2 grillad kyckling
1 påse frysta wokgrönsaker
1 msk olja
1 dl sweet chilisås
1 msk konc kycklingfond
1 dl vatten
1 - 2 msk ljus maizenaredning
1 burk räkor (à 360 g) (1 burk räkor motsvarar ca 200 g frysta skalade)
1 dl cashewnötter
salt
peppar
För alla
Rätten innehåller inte gluten eller ägg, men kontrollera kryddblandningen på kycklingen vid celiaki. Mjölk ingår.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera kryddblandningen, välj buljongtärning i stället för fond, använd ren majsstärkelse, Maizena i stället för ljus redning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tänker prova det ikväll. Ändrar lite och wokar kycklingfilé från frysen och tar färska grönsaker. Blir spännande!
Annika
2016-05-25Det var bland det äckligaste vi någonsin ätit. Fick slänga allt i soporna. Kombo kyckling och räkor var ingen hit.
Åsa
2016-01-25Gott och snabbt håller med en kyckling till 4 personer en halv blir för lite
Annika
2010-05-29