Kycklingwok med räkor och cashewnötter
Sugen på wokmat? Prova då denna kycklingwok med räkor och cashewnötter, den blir snabbt en favorit i familjen. Kyckling och wokgrönsaker som får smak av sweet chilisås och fond serverar du på en bädd av ris och toppar med nötter, enkelt och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
Ingredienser
4 portioner
4 dl jasminris eller basmatiris
1/2 grillad kyckling
1 påse frysta wokgrönsaker
1 msk olja
1 dl sweet chilisås
1 msk konc kycklingfond
1 dl vatten
1 - 2 msk ljus maizenaredning
1 burk räkor (à 360 g) (1 burk räkor motsvarar ca 200 g frysta skalade)
1 dl cashewnötter
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tänker prova det ikväll. Ändrar lite och wokar kycklingfilé från frysen och tar färska grönsaker. Blir spännande!
Annika
2016-05-25Det var bland det äckligaste vi någonsin ätit. Fick slänga allt i soporna. Kombo kyckling och räkor var ingen hit.
Åsa
2016-01-25Gott och snabbt håller med en kyckling till 4 personer en halv blir för lite
Annika
2010-05-29