Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingwok med potatis

Kycklingwok med potatis är ett perfekt recept som kommer älskas av både stora och små. Stek upp alla dina ingredienser och rör ihop till en mumsig wok som med fördel serveras ihop med salt soja och en klick mild yoghurt. Mättande och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kycklingen i strimlor. Skrapa och skiva potatis och morötter.
  3. Skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Dela bönor och sockerärter. Kärna ur och hacka chilin.
  4. Stek potatis och morötter i olja i en stor stekpanna eller wok några minuter. Låt det eftersteka på ett bakplåtspapper på en plåt i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Stek kycklingen i olja i stekpannan. Krydda med salt och ta upp det.
  6. Stek lök, vitlök, chili, bönor och/eller sockerärter i olja i stekpannan. Rör i kyckling, potatis, morötter och ingefära. Servera gärna med soja och en klick matyoghurt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt matyoghurten mot mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklingfilé (eller -bröstfilé)
  • 400 g potatis
  • 2 morötter
  • 2 färska lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g bönor och/eller sockerärter
  • ca 3/4 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk färsk riven ingefära
Till servering
  • japansk soja
  • matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1473 kJ / 352 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden