Chilitonfisk
Tonfisk och nudlar med smak av chili, en fräsch nudelrätt som du serverar med thaiwokgrönsaker. Tonfisken, som har smak av chili och koriander, toppar nudlarna och de wokade grönsakerna samtidigt som de ger ett trivsamt sting till rätten.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003
Ingredienser
4 portioner
250 g asiatiska äggnudlar (ev med spenat)
1 paket frysta thaiwokgrönsaker (à 600 g)
salt
peppar
1/2 tsk sesamolja
2 burkar tonfisk med chili- och koriandersmak (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2122 KJ / 509 kCal
Fett16 g
Salt3.6 g
Kolhydrater51 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer