Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chilitonfisk

Tonfisk och nudlar med smak av chili, en fräsch nudelrätt som du serverar med thaiwokgrönsaker. Tonfisken, som har smak av chili och koriander, toppar nudlarna och de wokade grönsakerna samtidigt som de ger ett trivsamt sting till rätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggnudlarna enligt anvisning.
  2. Stek eller woka thaiwokgrönsakerna i en het lätt oljad panna.
  3. Blanda grönsaker och nudlar. Smaka av med salt, peppar och sesamolja.
  4. Lägg upp nudlar och grönsaker i djupa tallrikar. Fördela tonfisken ovanpå.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g asiatiska äggnudlar (ev med spenat)
  • 1 paket frysta thaiwokgrönsaker (à 600 g)
  • salt och peppar
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 2 burkar tonfisk med chili- och koriandersmak (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2122 kJ / 509 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept