Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Currylax med koriander

Krydda din lax lite extra genom att strö på curry innan du steker den. Servera currylaxen tillsammans med en sås av koriander och chili och goda nudlar.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur chilifrukten. Skala vitlöken. Kör koriander, chilifrukt, vitlök, olja, limejuice och vatten i matberedaren till en grön sås. Salta och peppra. Rör ner sockret.
  2. Dela laxen på längden. Krydda den med curry, salt och peppar. Strö över lite sesamfrö och klappa lätt så att de fastnar. Stek bitarna i en het lättoljad stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  3. Tillaga nudlarna enligt anvisning på paketet.
  4. Stek salladslöken hastigt, 1-2 minuter, i en het panna med några droppar olja.
  5. Skär laxen i bitar, ca 2 cm, och lägg upp på tallrikar med salladslöken. Skeda över såsen. Servera med nudlarna. En fräsch grönsallad passar utmärkt att servera till.

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg men är fri från mjölk.
Gör glutenfri: välj nudlar eller pasta utan gluten i stället för äggnudlar.
Gör äggfri: uteslut äggnudlar och välj i stället pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g skinnfri laxfilé
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 kruka koriander
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk limejuice
  • ca 1 msk vatten
  • 1 krm socker
  • 1/2 msk thai curry pulver
  • salt och peppar
  • 2 msk sesamfrö
  • 200 g äggnudlar
  • 20 salladslökar
Lägg till i inköpslistan