Sojastekt tofu med nudlar och ägg

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0Klimatsmart
Sojastekt tofu med nudlar och ägg

Vi reser öster ut till Asien via denna vegorätt, som är fylld med goda smaker. Den milda tofun piffas upp med japansk soja. Stek grönsakerna hastigt så att de fortfarande behåller sin krispighet. Servera med ägg och sallad och ät gärna med pinnar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2024

Sojastekt tofu med nudlar och ägg

Ingredienser

4 portioner
250 g äggnudlar
270 g naturell tofu
1 röd paprika
1 1/2 msk sesamolja eller rapsolja
3/4 dl japansk soja
150 haricots verts (bönor)
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl sweet chilisås

Stekt ägg

4 ägg
1 msk olja

Till servering

1/2 cosmopolitansallad eller annan sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2101 KJ / 502 kCal
Fett21 g
Salt3.4 g
Kolhydrater54 g
Protein23 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gryta med grön curry, tofu och nudlar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med tofu, haricot verts och ägg
Betyg 4.6 av 5.
77 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hoisin-salladspaket
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nudlar med grönsaker, tofu och sataysås
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekta nudlar med grönsaker + tre olika toppingar
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelwok med ägg och grönt
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga