Sojastekt tofu med nudlar och ägg
Vi reser öster ut till Asien via denna vegorätt, som är fylld med goda smaker. Den milda tofun piffas upp med japansk soja. Stek grönsakerna hastigt så att de fortfarande behåller sin krispighet. Servera med ägg och sallad och ät gärna med pinnar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2024
Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
270 g naturell tofu
1 röd paprika
1 1/2 msk sesamolja eller rapsolja
3/4 dl japansk soja
150 haricots verts (bönor)
1/2 tsk chiliflakes
1/2 dl sweet chilisås
Stekt ägg
4 ägg
1 msk olja
Till servering
1/2 cosmopolitansallad eller annan sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2101 KJ / 502 kCal
Fett21 g
Salt3.4 g
Kolhydrater54 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer