Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig fiskbullegryta med nudlar

God och krämig gryta av fiskbullar, wokgrönsaker, sweet chilisås och matlagningsyoghurt. Servera den krämiga fiskbullegrytan med nudlar, sallad och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggnudlarna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt fiskbullarna rinna av.
  2. Koka upp matlagningsgrädden med sweet chilisås, vinäger, salt och peppar.
  3. Lägg i wokgrönsakerna och låt koka under lock ca 5 min. Vänd i fiskbullarna. Låt nudlarna rinna av. Servera nudlarna med den krämiga fiskbullegrytan, sallat och bröd.

För alla

Byt ut nudlarna mot glasnudlar om du inte tål gluten eller ägg.
Matlagningsgrädden ersätts med havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Strö gärna över lite rostad kokos över fiskbullarna för mer oxotisk smak.

Gröna tipset: Byt ut fiskbullarna mot röda bönor om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g äggnudlar
  • 2 burkar fiskbullar i buljong (à 375 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk salt och peppar
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2541 kJ / 610 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden