Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingwok med grapefrukt

Delikat wok med kyckling, purjolök, morötter och grapefrukt. Kycklingwok med grapefrukt tillagar du snabbt och enkelt. Några stänk tabasco ger woken lite hetta. Servera din wok med jasminris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva morötterna på snedden. Strimla kycklingfiléerna. Fräs purjo, morötter och filé i oljan i en wok eller stor stekpanna.
  2. Skala och skär grapefrukten i hinnfria klyftor. Ta tillvara saften. Blanda ner grapefruktklyftorna i woken. Häll över grapefruktsaft och tillsätt socker, salt och tabasco. Låt allt puttra några minuter.
  3. Servera med ris, gärna jasminris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 4 kycklingfiléer (à ca 125 g)
  • 1/2 msk olja
  • 2 grapefrukter (gärna blodgrapefrukt)
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • några stänk tabasco (kan uteslutas)
Lägg till i inköpslistan