Kycklingtagine med potatis och oliver
Den här otroligt smakrika kycklinggrytan är en klassiker i det marockanska köket. Kryddblandningen ras-el-hanout ger den rätta karaktären. En allt i ett-gryta som får snålvattnet att rinna!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
500 g fast potatis
3 morötter
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
2 tsk malen spiskummin
2 tsk ras-el-hanout kryddblandning (se tips)
900 g kycklinglår (med skinn och ben)
2 1/2 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
1 1/2 dl olivolja
1/2 paket saffran (à 1/2 g)
1 dl gröna oliver
4 dl vatten
2 msk finhackad bladpersilja
Snabbsaltad citron (kan uteslutas)
2 citroner
1 msk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3685 KJ / 881 kCal
Fett65 g
Salt5.48 g
Kolhydrater27 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, mycket spännande smaker och ingen beska. Citronen gav en frisk touch. Jag halverade receptet men hade mer potatis och morötter. Den här grytan ska jag göra fler ggr.
Eva
2021-10-27Kryddade ordentligt. Upptäckte att grytan blev godare när den var ljummen då kom smakerna fram. Hade inte i några citroner.
Karin
2021-09-07Ok då hade vi tur för citronerna var slut i vårt hem , och den där kryddan skipade vi . Jättegott 😃
Tord
2020-05-14