Kycklingtagine med potatis och oliver

13
6
Kycklingtagine med potatis och oliver

Den här otroligt smakrika kycklinggrytan är en klassiker i det marockanska köket. Kryddblandningen ras-el-hanout ger den rätta karaktären. En allt i ett-gryta som får snålvattnet att rinna!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Kycklingtagine med potatis och oliver

Ingredienser

4 portioner
500 g fast potatis
3 morötter
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
2 tsk malen spiskummin
2 tsk ras-el-hanout kryddblandning (se tips)
900 g kycklinglår (med skinn och ben)
2 1/2 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
1 1/2 dl olivolja
1/2 paket saffran (à 1/2 g)
1 dl gröna oliver
4 dl vatten
2 msk finhackad bladpersilja

Snabbsaltad citron (kan uteslutas)

2 citroner
1 msk salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Köp färdig ras-el-hanout-krydda eller gör egen. Receptet hittar du om du söker på "Ras-el-hanout".

Saltinlagda citroner finns ibland färdigt att köpa i butik, men är annars inget måste för att laga rätten. Här väljer vi en förenklad variant. Sök på "Konserverade citroner" om du vill göra dem på äkta, marockanskt vis, men räkna med att det tar minst 1 månad att få dem klara.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Eva

2021-10-27

Supergott, mycket spännande smaker och ingen beska. Citronen gav en frisk touch. Jag halverade receptet men hade mer potatis och morötter. Den här grytan ska jag göra fler ggr.

Karin

2021-09-07

Kryddade ordentligt. Upptäckte att grytan blev godare när den var ljummen då kom smakerna fram. Hade inte i några citroner.

Tord

2020-05-14

Ok då hade vi tur för citronerna var slut i vårt hem , och den där kryddan skipade vi . Jättegott 😃

Näringsvärde per portion

Energi 3685 KJ / 881 kCal
Fett 65 g
Salt 548 g
Kolhydrater 27 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden