Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pasta med kyckling och pesto

Den här pastan är lysande att servera en stressig vardag. Du steker kycklinglåren och blandar smakrik grön pesto med pastan och tillsätter knapriga nötter. Kombinationen blir angenäm och passar hela familjen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kycklinglåren med skinnsidan ner i en stekpanna med olivolja. Krydda med salt och peppar.
  2. Stek klart, gärna lite längre på skinnsidan så att denna blir "knaprig". Håll varmt tills spaghettin är klar.
  3. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Låt vattnet rinna av från spaghettin.
  4. Blanda i pesto och nästan alla nötter. Lägg upp spaghetti på tallrikar och servera med kycklinglåren och lite klippt färsk basilika och riven parmesan. Garnera med resterande nötter och rivet citronskal.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklinglår med skinn
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 280 g spaghetti
  • 2 dl pesto
  • 1 dl valnötter i bitar
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1/2 dl skalade pistagenötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer