Tandoorigrillade kycklinglår med gurksallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tandoorigrillade kycklinglår med gurksallad

Ett välsmakande recept på kyckling med tandoorikrydda och gurksallad som får fin krämighet av matlagningsyoghurt. Blanda gurkröran med pasta och persilja just före du serverar med de tandoorigrillade kycklinglåren.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Olja in kycklinglåren och strö över tandoorikryddan. Grilla på låg värme ca 10-15 min.
  2. Sallad: Skala och kärna ur gurkan. Pressa vitlöksklyftan. Salta och peppra yoghurten. Blanda i persiljan och pastan.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 urbenade kycklinglår
  • 1 msk olja
  • 2 msk tandoorikrydda
Gurksallad
  • 1 gurka
  • 1 pressad vitlök
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 150 g kokt pasta (t ex spiraler)
Lägg till i inköpslistan