Marockansk kyckling med bakad sötpotatis

45
5
Marockansk kyckling med bakad sötpotatis

Marockansk kyckling med bakad sötpotatis är en inbjudande rätt full med orientaliska smaker vanliga i det nordafrikanska köket – kanel, spiskummin, sötpotatis, paprika och honung. Servera den läckra kycklingen med bakad sötpotatis, smarrig vitlökskräm och fräsch sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2014

Marockansk kyckling med bakad sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

2 vitlöksklyftor
1/2 tsk sambal oelek
1 krm svartpeppar
1/2 tsk spiskummin
1 krm malen kanel
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
2 msk honung
8 kycklinglår

Sötpotatis

600 g sötpotatis
2 msk olivolja
salt och peppar

Vitlökskräm

1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche

Sallad

380 g kokta kikärtor
1 rödlök
2 st hjärtsallad
1/2 kruka bladpersilja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Kockknepet: Gröp ur sötpotatisen och blanda den med lite av vitlökskrämen. Fyll sedan potatisskalen med moset.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Ingemar

2021-05-05

Hej, tack för ett kanongott recept. Hade timer och termometer, 30 min, 82° klingade nästan samtidigt. Tror viktigt som ni skrev i receptet, snitta sötpotatisen. Det gjorde jag, 3 snittar i varje del. Man får tacka.

Johanna

2020-01-25

30 minuter räcker inte till en halv sötpotatis. 45-50 blev det för mig

Fanny

2018-02-04

Jättegott och enkelt att göra! Alla älskade det

Näringsvärde per portion

Energi 3018 KJ / 722 kCal
Fett 42.9 g
Kolhydrater 47.5 g
Protein 32.9 g
Läs mer om näringsvärden