Marockansk kyckling med bakad sötpotatis
Marockansk kyckling med bakad sötpotatis är en inbjudande rätt full med orientaliska smaker vanliga i det nordafrikanska köket – kanel, spiskummin, sötpotatis, paprika och honung. Servera den läckra kycklingen med bakad sötpotatis, smarrig vitlökskräm och fräsch sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2014
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk sambal oelek
1 krm svartpeppar
1/2 tsk spiskummin
1 krm malen kanel
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
2 msk honung
8 kycklinglår
Sötpotatis
600 g sötpotatis
2 msk olivolja
salt
peppar
Vitlökskräm
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
Sallad
380 g kokta kikärtor
1 rödlök
2 st hjärtsallad
1/2 kruka bladpersilja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3018 KJ / 722 kCal
Fett42.9 g
Kolhydrater47.5 g
Protein32.9 g
Kommentarer
Hej, tack för ett kanongott recept. Hade timer och termometer, 30 min, 82° klingade nästan samtidigt. Tror viktigt som ni skrev i receptet, snitta sötpotatisen. Det gjorde jag, 3 snittar i varje del. Man får tacka.
Ingemar
2021-05-0530 minuter räcker inte till en halv sötpotatis. 45-50 blev det för mig
Johanna
2020-01-25Jättegott och enkelt att göra! Alla älskade det
Fanny
2018-02-04