Marockansk kyckling med bakad sötpotatis är en inbjudande rätt full med orientaliska smaker vanliga i det nordafrikanska köket – kanel, spiskummin, sötpotatis, paprika och honung. Servera den läckra kycklingen med bakad sötpotatis, smarrig vitlökskräm och fräsch sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
34 2014
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ingemar
2021-05-05Hej, tack för ett kanongott recept. Hade timer och termometer, 30 min, 82° klingade nästan samtidigt. Tror viktigt som ni skrev i receptet, snitta sötpotatisen. Det gjorde jag, 3 snittar i varje del. Man får tacka.
Johanna
2020-01-2530 minuter räcker inte till en halv sötpotatis. 45-50 blev det för mig
Fanny
2018-02-04Jättegott och enkelt att göra! Alla älskade det