Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs

Finns det något godare än tacos? Nej, det tycker inte vi! Här är det fint strimlad kyckling som är basen och till det en majonnäs med sting av chipotle. Lite rostad majs och picklad rödlök – och fiestan kan börja!

Ingredienser
4 portioner
Kycklingfräs
ca 500 g kycklinglårfilé (gärna ekologisk)
 olja till stekning
1 - 2 tsk chipotlepaste
1 msk rökt paprikapulver
1 msk paprikapulver
1 msk mald spiskummin
2  finhackade vitlöksklyftor
1 tsk mald koriander
 salt
 nymalen svartpeppar
Rostad majs
400 g majskorn
 salt
saft från 1  lime
Chipotlemajonnäs
1 dl majonnäs
1 msk chipotlepaste
 salt
Tillbehör
 tortillabröd
1  förp smulad fetaost (eller salladsost, à 150 g)
 hackad färsk koriander
 limeklyftor
 picklad rödlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2471 KJ / 591 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stSupergott! En lyx-taco! Vi skippade dock fetaosten, koriandern & kycklingskinnet, men det blev ändå en succé
Elin
Godaste man kan äta!!
Sandra
Hundra gånger bättre än vanlig tacos!
Emma