Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs

Betyg 4.7 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs

Finns det något godare än tacos? Nej, det tycker inte vi! Här är det fint strimlad kyckling som är basen och till det en majonnäs med sting av chipotle. Lite rostad majs och picklad rödlök – och fiestan kan börja!

Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Kycklingfräs

ca 500 g kycklinglårfilé (gärna ekologisk)
olja till stekning
1 - 2 tsk chipotlepaste
1 msk rökt paprikapulver
1 msk paprikapulver
1 msk mald spiskummin
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk mald koriander
salt
nymalen svartpeppar

Rostad majs

400 g majskorn
salt
saft från 1 lime

Chipotlemajonnäs

1 dl majonnäs
1 msk chipotlepaste
salt

Tillbehör

tortillabröd
1 förp smulad fetaost (eller salladsost, à 150 g)
hackad färsk koriander
limeklyftor
picklad rödlök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Supergott! En lyx-taco! Vi skippade dock fetaosten, koriandern & kycklingskinnet, men det blev ändå en succé

    Elin

  • Godaste man kan äta!!

    Sandra

  • Hundra gånger bättre än vanlig tacos!

    Emma

Näringsvärde per portion

Energi2471 KJ / 591 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept