Glaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw

1
0
Glaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw

Roliga att äta och svåra att misslyckas med; kycklingben är den perfekta slänga ihop-middagen. Tillsammans med pepparrot, äpple och rosmarin skapas ett riktigt hallelujah-moment.

Skriv ut
Glaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw

Ingredienser

4 portioner
-
salt
-
peppar
8 st
kycklingben
ca 1
kruka rosmarin
1/2 dl
honung
1
finhackad röd chili
2 - 3 msk
äppelcidervinäger

Äppel- och pepparrotsslaw

500 g
spetskål
2
äpplen
-
salt
1 dl
majonnäs
1/2 dl
gräddfil
2 - 3 msk
färsk riven pepparrot
2 msk
finskuren gräslök

Till servering

klyftpotatis
sallad

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Recept och bild i samarbete med Kronfågel.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3509 KJ / 840 kCal
Fett 56 g
Salt 2 g
Kolhydrater 30 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept