Glaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Glaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw

Roliga att äta och svåra att misslyckas med; kycklingben är den perfekta slänga ihop-middagen. Tillsammans med pepparrot, äpple och rosmarin skapas ett riktigt hallelujah-moment.

Glaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw

Ingredienser

4 portioner
salt
peppar
8 st  kycklingben
ca 1   kruka rosmarin
1/2 dl  honung
1   finhackad röd chili
2 - 3 msk  äppelcidervinäger

Äppel- och pepparrotsslaw

500 g  spetskål
2   äpplen
salt
1 dl  majonnäs
1/2 dl  gräddfil
2 - 3 msk  färsk riven pepparrot
2 msk  finskuren gräslök

Till servering

klyftpotatis
sallad

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Recept och bild i samarbete med Kronfågel.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3509 KJ / 840 kCal
Fett56 g
Salt2 g
Kolhydrater30 g
Protein51 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling med bönsallad och ärtcrème
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hel kyckling i ugn med rostad mandelpotatis och citronsky
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ryggbiff i stekpanna med svartrötter och vitlökssmör
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga