Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Glaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw

Roliga att äta och svåra att misslyckas med; kycklingben är den perfekta slänga ihop-middagen. Tillsammans med pepparrot, äpple och rosmarin skapas ett riktigt hallelujah-moment.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salta och peppra kycklingbenen och lägg på en ugnsplåt. 
  2. Stek i 160°C i ugn ca 20–30 min. 
  3. Medan kycklingen är i ugnen, finhacka rosmarinen och blanda med honung, chili och vinäger.
  4. När kycklingen börjar bli klar, ca 80°C inne vid benet, pensla på rikligt med honungsglaze och stek ytterligare 3–4 min. 
  5. Äppel- och pepparrotsslaw: Strimla spetskålen och blanda med grovrivna äpplena (med eller utan skal).
  6. Salta lätt, lägg allt i ett durkslag och pressa ur vätskan med händerna. 
  7. Blanda med majonnäs, gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och toppa med gräslök.
  8. Till servering: Servera med ugnsrostade potatisklyftor eller en god sallad.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Recept och bild i samarbete med Kronfågel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • salt
  • peppar
  • 8 st kycklingben
  • ca 1 kruka rosmarin
  • 1/2 dl honung
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 - 3 msk äppelcidervinäger
Äppel- och pepparrotsslaw
  • 500 g spetskål
  • 2 äpplen
  • salt
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl gräddfil
  • 2 - 3 msk färsk riven pepparrot
  • 2 msk finskuren gräslök
Till servering
  • klyftpotatis
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer