Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver
En pastarätt med allt som är gott! Oliver, tomater, parmesan och kapris kan aldrig gå fel. Tillsammans med möra, saftiga, salviafyllda kycklinglårfiléer är middagen komplett.
Ingredienser
4 portioner
3 - 4 st kycklinglårfiléer
olivolja (till stekning)
salt
svartpeppar
1 kruka salvia
1 hel vitlök (delad på mitten)
500 g färsk pasta
10 st tärnade cocktailtomater
2 msk hackad kapris
1 dl urkärnade, hackade kalamataoliver
rivet skal från 1 citron
6 skivade salladslökar
100 g riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2662 KJ / 636 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer