Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver

En pastarätt med allt som är gott! Oliver, tomater, parmesan och kapris kan aldrig gå fel. Tillsammans med möra, saftiga, salviafyllda kycklinglårfiléer är middagen komplett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Förbered kycklingen genom att salta och peppra. Lägg salviablad under skinnet. Spara några blad till serveringen och stjälkarna till steg 2.
  3. Stek kycklingen i olja med skinnsidan nedåt i pannan 8–10 min på medelhög värme så att skinnet blir härligt krispigt. Stek även med den delade vitlöken och salviastjälkar. Vänd och stek på köttsidan ca 1 min.
  4. Efterstek i ugn med vitlök och salviastjälkar till 75°C i innertemperatur.
  5. Koka pastan al dente i saltat vatten och häll av.
  6. Blanda i tomater, kapris, oliver, citronskal, salladslök och svartpeppar i pastan och vänd runt. 
  7. Toppa med salviablad och riven parmesan. 
  8. Skär gärna kycklingen i bitar och lägg på pastan.

För alla    

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller byt ut den mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Kronfågel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 - 4 st kycklinglårfiléer
  • olivolja (till stekning)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka salvia
  • 1 hel vitlök (delad på mitten)
  • 500 g färsk pasta
  • 10 st tärnade cocktailtomater
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 dl urkärnade, hackade kalamataoliver
  • rivet skal från 1 citron
  • 6 skivade salladslökar
  • 100 g riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2662 kJ / 636 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer