Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver

2
0 Klimatsmart
Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver

En pastarätt med allt som är gott! Oliver, tomater, parmesan och kapris kan aldrig gå fel. Tillsammans med möra, saftiga, salviafyllda kycklinglårfiléer är middagen komplett.

Skriv ut
Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver

Ingredienser

4 portioner
3 - 4 st
kycklinglårfiléer
-
olivolja (till stekning)
-
salt
-
svartpeppar
1
kruka salvia
1
hel vitlök (delad på mitten)
500 g
färsk pasta
10 st
tärnade cocktailtomater
2 msk
hackad kapris
1 dl
urkärnade, hackade kalamataoliver
rivet skal från 1
citron
6
skivade salladslökar
100 g
riven parmesanost

För alla    

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller byt ut den mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Kronfågel.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2662 KJ / 636 kCal
Fett 32 g
Salt 3 g
Kolhydrater 43 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept