Kyckling med bönsallad och ärtcrème

0
0
Kyckling med bönsallad och ärtcrème

Saftig kyckling som steks med massor av örter och får sällskap av en len ärtcrème, knapriga nötter och lättkokta bondbönor. Fräscht, gott och rejält. Till vardags eller till fest.

Skriv ut
Kyckling med bönsallad och ärtcrème

Ingredienser

2 portioner
-
salt
-
svartpeppar
1
förp kycklingbröstfilé med skinn (à ca 300 g)
-
smör och olja till stekning
4
timjankvistar
4
rosmarinkvistar

Ärtcrème

1
schalottenlök
1/2
vitlöksklyfta
ca 1 tsk
olja (till stekning)
150 g
tinade gröna ärtor
1/2 dl
crème fraiche (34%)
-
salt
-
citronjuice

Bondbönsallad

1
färsk majskolv
1/2
rödlök
200 g
färdigkokta bondbönor
skal och saft från 1
citron
3 - 4 msk
kallpressad rapsolja
-
salt
-
peppar
3 msk
rostade hasselnötter
2 msk
finskuren gräslök

Till servering

helstekta små potatisar eller klyftpotatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj olja till stekning. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj olja till stekning. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Kronfågel.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3857 KJ / 922 kCal
Fett 65 g
Salt 3 g
Kolhydrater 34 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept