Kyckling med bönsallad och ärtcrème
Saftig kyckling som steks med massor av örter och får sällskap av en len ärtcrème, knapriga nötter och lättkokta bondbönor. Fräscht, gott och rejält. Till vardags eller till fest.
Ingredienser
2 portioner
salt
svartpeppar
1 förp kycklingbröstfilé med skinn (à ca 300 g)
smör och olja till stekning
4 timjankvistar
4 rosmarinkvistar
Ärtcrème
1 schalottenlök
1/2 vitlöksklyfta
ca 1 tsk olja (till stekning)
150 g tinade gröna ärtor
1/2 dl crème fraiche (34%)
salt
citronjuice
Bondbönsallad
1 färsk majskolv
1/2 rödlök
200 g färdigkokta bondbönor
skal och saft från 1 citron
3 - 4 msk kallpressad rapsolja
salt
peppar
3 msk rostade hasselnötter
2 msk finskuren gräslök
Till servering
helstekta små potatisar eller klyftpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3857 KJ / 922 kCal
Fett65 g
Salt3 g
Kolhydrater34 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer