Kyckling med bönsallad och ärtcrème
![Kyckling med bönsallad och ärtcrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_190202/cf_259/kyckling_med_bonsallad_och_artcrème.jpg)
Saftig kyckling som steks med massor av örter och får sällskap av en len ärtcrème, knapriga nötter och lättkokta bondbönor. Fräscht, gott och rejält. Till vardags eller till fest.
![Kyckling med bönsallad och ärtcrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_190202/cf_259/kyckling_med_bonsallad_och_artcrème.jpg)
Ingredienser
2 portioner
salt
svartpeppar
1 förp kycklingbröstfilé med skinn (à ca 300 g)
smör och olja till stekning
4 timjankvistar
4 rosmarinkvistar
Ärtcrème
1 schalottenlök
1/2 vitlöksklyfta
ca 1 tsk olja (till stekning)
150 g tinade gröna ärtor
1/2 dl crème fraiche (34%)
salt
citronjuice
Bondbönsallad
1 färsk majskolv
1/2 rödlök
200 g färdigkokta bondbönor
skal och saft från 1 citron
3 - 4 msk kallpressad rapsolja
salt
peppar
3 msk rostade hasselnötter
2 msk finskuren gräslök
Till servering
helstekta små potatisar eller klyftpotatis
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj olja till stekning. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj olja till stekning. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj olja till stekning. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj olja till stekning. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Kronfågel.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3857 KJ / 922 kCal
Fett65 g
Salt3 g
Kolhydrater34 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer