Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Kyckling med bönsallad och ärtcrème

Saftig kyckling som steks med massor av örter och får sällskap av en len ärtcrème, knapriga nötter och lättkokta bondbönor. Fräscht, gott och rejält. Till vardags eller till fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salta och peppra kycklingen och stek i smör och olja på medelhög värme med skinnsidan nedåt ca 8–10 min. Låt skinnet bli gyllene med bra krisp. Vänd och stek cirka 1 min på köttsidan och lägg med örtkvistarna.
  2. Lägg kycklingen på ugnsgaller med en plåt under och efterstek i ugnen i 100°C till 72°C i innertemperatur.
  3. Ärtcrème: Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök och vitlök i oljan i en kastrull utan att den tar färg. Låt svalna. Tillsätt gröna ärtor och crème fraiche. Mixa slät, passera krämen genom en sil och smaka av med salt och citronjuice.
  4. Bondbönsallad: Skär av kornen på majskolven och rosta dem mjuka i en torr stekpanna. Låt svalna.
  5. Finhacka rödlöken. Skölj bondbönorna i kallt vatten, låt rinna av. Blanda majsen med bondbönor, rödlök, citronsaft och -skal och vänd runt i rapsolja. Smaka av med salt och peppar. Toppa med grovhackade, rostade hasselnötter och skuren gräslök.
  6. Till servering: Skiva upp kycklingbrösten och servera med bondbönsallad och ärtcrème. Helstekta små potatisar eller potatisklyftor passar också bra till.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj olja till stekning. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj olja till stekning. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Kronfågel.

Ingredienser

Portioner: 2
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kycklingbröstfilé med skinn (à ca 300 g)
  • smör och olja till stekning
  • 4 timjankvistar
  • 4 rosmarinkvistar
Ärtcrème
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • ca 1 tsk olja (till stekning)
  • 150 g tinade gröna ärter
  • 1/2 dl crème fraiche (34%)
  • salt
  • citronjuice
Bondbönsallad
  • 1 färsk majskolv
  • 1/2 rödlök
  • 200 g färdigkokta bondbönor
  • skal och saft från 1 citron
  • 3 - 4 msk kallpressad rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 3 msk rostade hasselnötter
  • 2 msk finskuren gräslök
Till servering
  • ev helstekta små potatisar eller klyftpotatis
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer