Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

När det äts friterade kycklingvingar måste allt bordsskick läggas åt sidan. Det är tillåtet att äta med händerna, sörpla och gnaga – och dessutom slicka av fingrarna efteråt! Doppa ofta i den härliga majonnäsen som får lite pepprig smak av krasse.

Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

Ingredienser

4 portioner
ca 8 - 12   kycklingvingar
3   vitlöksklyftor
salt
peppar
ca 1/2 dl  olivolja
1 dl  vetemjöl
4   äggvitor
ca 2 - 3 dl  panko eller vanligt ströbröd
olja (till fritering)

Krassemajonnäs

50 g  spenat
1/2 dl  crème fraiche
1 1/2 dl  majonnäs
2   askar krasse (à 50 g)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och panko/ströbröd mot glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i majonnäsen och välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäsen och byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Kronfågel.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4891 KJ / 1169 kCal
Fett88 g
Salt2 g
Kolhydrater40 g
Protein54 g

Testa liknande recept

Kyckling med bönsallad och ärtcrème
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Glaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Buffalo Wings
Betyg 4.5 av 5.
58 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hel kyckling i ugn med rostad mandelpotatis och citronsky
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga