Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

1
0
Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

När det äts friterade kycklingvingar måste allt bordsskick läggas åt sidan. Det är tillåtet att äta med händerna, sörpla och gnaga – och dessutom slicka av fingrarna efteråt! Doppa ofta i den härliga majonnäsen som får lite pepprig smak av krasse.

Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

Ingredienser

4 portioner
ca 8 - 12 kycklingvingar
3 vitlöksklyftor
salt
peppar
ca 1/2 dl olivolja
1 dl vetemjöl
4 äggvitor
ca 2 - 3 dl panko eller vanligt ströbröd
olja (till fritering)

Krassemajonnäs

50 g spenat
1/2 dl crème fraiche
1 1/2 dl majonnäs
2 askar krasse (à 50 g)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och panko/ströbröd mot glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i majonnäsen och välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäsen och byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Kronfågel.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4891 KJ / 1169 kCal
Fett 88 g
Salt 2 g
Kolhydrater 40 g
Protein 54 g
Läs mer om näringsvärden