Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

1
0
Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

När det äts friterade kycklingvingar måste allt bordsskick läggas åt sidan. Det är tillåtet att äta med händerna, sörpla och gnaga – och dessutom slicka av fingrarna efteråt! Doppa ofta i den härliga majonnäsen som får lite pepprig smak av krasse.

Skriv ut
Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

Ingredienser

4 portioner
ca 8 - 12
kycklingvingar
3
vitlöksklyftor
-
salt
-
peppar
ca 1/2 dl
olivolja
1 dl
vetemjöl
4
äggvitor
ca 2 - 3 dl
panko eller vanligt ströbröd
-
olja (till fritering)

Krassemajonnäs

50 g
spenat
1/2 dl
crème fraiche
1 1/2 dl
majonnäs
2
askar krasse (à 50 g)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och panko/ströbröd mot glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i majonnäsen och välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäsen och byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Kronfågel.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4891 KJ / 1169 kCal
Fett 88 g
Salt 2 g
Kolhydrater 40 g
Protein 54 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept