Kycklingsteak med rostade potatisskivor
Kyckling och potatis; ja tack! En härlig brynt kyckling serveras här med ugnsrostade potatisslantar som man saltat och pepprat. Kycklingen har även fått sällskap av både matlagningsgrädde och dragon innan den läggs på tallriken. Den fräscha, men lite speciella tomatsalladen passar utmärkt till detta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Kyckling
4 kycklingsteaks (urbenade kycklingklubbor)
1/2 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk dragon
2 tsk vitvinsvinäger
Tomatsallad
1/2 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 rödlök
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1983 KJ / 473 kCal
Fett17 g
Salt1.3 g
Kolhydrater46 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej det var jätte gott! så på andra som tyckte🙄 en förutsättning är ju allt att man måste kunna laga mat 😀😏
Mats
2020-08-26Önskar det hade varit file, kycklingen var verkligen ingen höjdare
Sandra
2019-01-31Skulle tagit bort stjärnorna vid kommentaren oätlig.
Margareta
2019-01-30