Kycklingsteak med rostade potatisskivor

12
5 Klimatsmart
Kycklingsteak med rostade potatisskivor

Kyckling och potatis; ja tack! En härlig brynt kyckling serveras här med ugnsrostade potatisslantar som man saltat och pepprat. Kycklingen har även fått sällskap av både matlagningsgrädde och dragon innan den läggs på tallriken. Den fräscha, men lite speciella tomatsalladen passar utmärkt till detta!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019

Kycklingsteak med rostade potatisskivor

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar

Kyckling

4 kycklingsteaks (urbenade kycklingklubbor)
1/2 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk dragon
2 tsk vitvinsvinäger

Tomatsallad

1/2 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 rödlök
1/2 förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Mats

2020-08-26

Hej det var jätte gott! så på andra som tyckte🙄 en förutsättning är ju allt att man måste kunna laga mat 😀😏

Sandra

2019-01-31

Önskar det hade varit file, kycklingen var verkligen ingen höjdare

Margareta

2019-01-30

Skulle tagit bort stjärnorna vid kommentaren oätlig.

Näringsvärde per portion

Energi 1983 KJ / 473 kCal
Fett 17 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 46 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept