Kycklingsteak med couscous och hummus

6
1 Klimatsmart
Kycklingsteak med couscous och hummus

Kycklingsteaks kryddas här med den orientaliska kryddan spiskummin och steks i ugn. Den serveras sedan med couscous som du kokar i buljong för en djupare smak. Tillsammans med krämig hummus och mild bladspenat har du en fantastisk måltid att njuta av!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2018

Kycklingsteak med couscous och hummus

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingsteaks (urbenad kyckingklubba)
1/2 msk olja
1/2 tsk spiskummin
salt
peppar
4 port couscous
1 grönsaksbuljongtärning
65 g babyspenat
175 g hummus

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: byt ut couscous mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Gör så här

Tips

Skiva rödlök och blanda med couscousen.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Janaina

2018-11-29

Enklet och gott

Näringsvärde per portion

Energi 2423 KJ / 581 kCal
Fett 15 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 63 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden