Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Kycklingsteak med couscous och hummus

Kycklingsteaks kryddas här med den orientaliska kryddan spiskummin och steks i ugn. Den serveras sedan med couscous som du kokar i buljong för en djupare smak. Tillsammans med krämig hummus och mild bladspenat har du en fantastisk måltid att njuta av!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med spiskummin, salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen tills kycklingens innertemperatur är 72˚C, ca 10 minuter.
  3. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen med buljongtärningen i vattnet.
  4. Vänd ner spenaten i couscousen.
  5. Servera kycklingen med couscous och hummus.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: byt ut couscous mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Tips

Skiva rödlök och blanda med couscousen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingstekar (urbenad kyckingklubba)
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 tsk spiskummin
  • salt
  • peppar
  • 4 port couscous
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 65 g babyspenat
  • 175 g hummus
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2423 kJ / 581 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer