UNDER 45 MIN | Medel

Rostad rotselleri med dragondipp och grönkålsskott

Här kommer det rostade rotsaker och grönsaker serverade! Vad sägs om rotselleri, broccoli och sparrispotatis? Det äts dessutom tillsammans med en len dragondipp och babygrönkål. En väldigt färgglad och mumsig rätt helt enkelt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Tvätta sellerin och skär den, broccolin och potatisen i mindre bitar. Blanda dessa med olivolja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Häll ut på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen först i 15 minuter.
  3. Ansa, skölj och skär purjolöken i mindre bitar och skär tomaterna i halvor. Lägg purjon, tomaterna på plåten. Strö över solrosfröna och rosta ytterligare 10 minuter.
  4. Hacka dragonen och vänd ner i smetanan. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  5. Servera de rostade grönsakerna med dragondipp och grönkål.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 rotselleri
  • 250 g broccoli
  • 900 g sparrispotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin
  • salt
  • peppar
  • 1/2 purjolök (à ca 300 g)
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 kruka dragon
  • 2 dl smetana
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 65 g babygrönkål

Näringsvärde
Per portion

Energi 2532 kJ / 604 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept