Rostad rotselleri med dragondipp och grönkålsskott
Här kommer det rostade rotsaker och grönsaker serverade! Vad sägs om rotselleri, broccoli och sparrispotatis? Det äts dessutom tillsammans med en len dragondipp och babygrönkål. En väldigt färgglad och mumsig rätt helt enkelt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021
Ingredienser
4 portioner
ca 400 rotselleri
250 g broccoli
900 g sparrispotatis
1 msk olivolja
1 tsk rosmarin
salt
peppar
1/2 purjolök (1/2 purjolök motsvarar ca 150 g)
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 dl solroskärnor
1 kruka dragon
2 dl smetana
1 tsk vitvinsvinäger
65 g babygrönkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2532 KJ / 604 kCal
Fett34 g
Salt1 g
Kolhydrater53 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tack Ica för ett otroligt gott recept.
Margareta
2021-11-05mycket gott och hälsosamt! vi toppade det hela med grönkålschips vilket förhöjde smakerna👍🏻
Penelope
2021-02-09Gott. Vi bytte broccoli mot gulbetor istället. Det funkade det med. 🙂
Cecilia
2021-01-18