Kycklingfärssås med pasta och tomater
Denna rätt kan påminnas om en vanlig spaghetti och köttfärssås, men icke! Här använder vi istället kycklingfärs, och smaksätter såsen med lite paprikapesto. Ihop med matlagningsgrädden kokas detta samman, och du häller sedan såsen över en bädd av spaghetti. Servera tillsammans med skivade tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna spaghetti)
500 g kycklingfärs
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk pesto paprika
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
Att ha hemma
2 tsk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2521 KJ / 601 kCal
Fett24 g
Salt1.7 g
Kolhydrater57 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt men tråkigt, fick lov att addera massor av saker så att maten skulle få smak
Emelie
2022-04-12Det här var gott 👍
Alexandra
2020-05-28Mums tog mer pesto i och grädde
Paulina
2020-05-27