Biffar med rostad potatis och dragondipp
Förbered dig på en tallrik med mycket smak! Biffar på vegofärs som kryddas upp med chili och timjan, serveras ihop med dragondipp och rostad potatis. Lägg till de fräscha salladstillbehören och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g sparrispotatis
1/2 msk rapsolja
salt
peppar
Dragondipp
1/2 rödlök
2 tsk torkad dragon
1 tsk rödvinsvinäger
2 msk vatten
1 dl sojabaserad fraiche
1/2 dl majonnäs
Biffar
500 g formbar sojafärs
1/2 tsk chilipulver
1 tsk torkad timjan
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1/2 förp romansallad (à 200 g)
1/2 silverlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2051 KJ / 491 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt god rätt! Man känner inte att det är vegetariskt utan det smakar precis som "vanligt". Passade bra ihop med dragonsåsen 😍
Emelie
2020-09-02