Kycklingsteak med rostad majskolv
När du inte vill att vardagsmiddagen ska ta alltför lång tid att laga är denna rätt ett utmärkt val! Kycklingsteaks bryns tills de får en gyllene färg och tillagas sedan klart i ugnen tillsammans med söta majskolvar. Servera med crème fraiche som smaksatts med chilisås, sallad och fluffigt ris. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2019
Ingredienser
4 portioner
2 majskolvar
1 rödlök
1 msk olja
4 port ris eller annat gryn
4 kycklingsteaks (urbenade kycklingklubbor)
salt
peppar
1 dl chilisås
1 dl crème fraiche
1/2 kruka krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2672 KJ / 639 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater64 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer