UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingsteak med rostad majs och potatis

Klassiska sommarsmaker kommer här på din tallrik! Stekt kyckling ihop med potatis, majs och lök som rostats i ugnen. Lite av den ugnsrostade löken vänds ner i fraichen, och blir ett perfekt tillbehör till kvällens rätt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen och majskolvarna i bitar och lägg dem på en ugnsplåt. Ringla över oljan och rosta mitt i ugnen först i 15 minuter. 
  3. Skala och skiva löken. 
  4. Bryn kycklingen på båda sidor i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg dem och löken på plåten med potatisen och rosta ytterligare ca 10 minuterna eller tills kycklingens innertemperatur är 72˚C.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Vänd ner hälften av den ugnsrostade löken i fraichen.
  7. Servera kycklingen med potatis, majs, sallad, lök och lökfraiche.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 färdigkokta majskolvar
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1 rödlök
  • 4 kycklingsteaks (urbenad klubba med skinn)
  • 1/2 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka krispsallad
  • 2 dl sojabaserad crème fraiche med paprika & chili

Näringsvärde
Per portion

Energi 3443 kJ / 821 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept