Kycklingsteak med vitlöksstekta champinjoner
Stekta kycklingsteaks blir saftiga och smakrika. Här serveras de till krämig potatisgratäng som tillagas i ugnen. Som tillbehör steker du champinjoner smaksätter dem med vitlök och smör. Precis innan servering rörs spenaten ner i champinjonfräset och du har en god måltid klar.
Ingredienser
4 portioner
800 g potatisgratäng
4 kycklingsteaks (urbenad kycklingklubba)
250 g champinjoner
65 g babyspenat
Att ha hemma
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3245 KJ / 774 kCal
Fett51 g
Salt3 g
Kolhydrater30 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer