Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Kycklingsteak med vitlöksstekta champinjoner

Stekta kycklingsteaks blir saftiga och smakrika. Här serveras de till krämig potatisgratäng som tillagas i ugnen. Som tillbehör steker du champinjoner smaksätter dem med vitlök och smör. Precis innan servering rörs spenaten ner i champinjonfräset och du har en god måltid klar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Häll ut potatisgratängen i en form och sätt in i ugnen ca 25 minuter. 
  3. Stek kycklingen i hälften av oljan enligt anvisning på förpackningen. Salta och peppra.
  4. Skär champinjonerna i halvor eller kvartar och stek dem i resten av oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Pressa i vitlöken mot slutet och klicka i smöret i pannan. Vänd ner spenaten i pannan.
  5. Servera kycklingen med gratängen och champinjonerna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri potatisgratäng och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av potatisgratäng och matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatisgratäng
  • 4 kycklingsteaks (urbenad kycklingklubba)
  • 250 g champinjoner
  • 65 g babyspenat
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3245 kJ / 774 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer