Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kycklingsteak med sesamyoghurt och couscous

Kyckling är mångas favorit. Kanske för att det går snabbt och är enkelt att tillaga och är fantastiskt gott. En härlig vardagsrätt med andra ord. Denna variant blir saftig och smakrik och den fräscha sesamyoghurten lyfter kycklingen och höjer alla smaker. Servera med fluffig couscous och krispig gurka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Stek kycklingen med skinnet nedåt i oljan i en stekpanna ca 6 minuter på medelvärme. Krydda med salt och peppar. Vänd och stek ca 1 minut på köttsidan. Lägg kycklingen i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan mitt i ugnen och stek klart mitt i ugnen tills kycklingens innertemperatur är ca 72°, ca 15 minuter.
  3. Blanda yoghurten med sesamfrö och spiskummin och smaka av med salt.
  4. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skär gurkan i stavar.
  6. Servera kycklingen med couscous, sesamyoghurt och gurka.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Stek gärna kycklingen med 1 tsk paprika och 1 tsk lökpulver (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingstekar (urbenad kycklingklubba med skinn)
  • 2 dl matyoghurt
  • 4 port couscous
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 tsk spiskummin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2891 kJ / 689 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept