Kycklingsteak med sesamyoghurt och couscous
Kyckling är mångas favorit. Kanske för att det går snabbt och är enkelt att tillaga och är fantastiskt gott. En härlig vardagsrätt med andra ord. Denna variant blir saftig och smakrik och den fräscha sesamyoghurten lyfter kycklingen och höjer alla smaker. Servera med fluffig couscous och krispig gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g kycklingsteaks (urbenad kycklingklubba med skinn)
2 dl matyoghurt
4 port couscous
1 gurka
Att ha hemma
1 msk olja
salt
peppar
2 msk sesamfrö
1 tsk spiskummin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3539 KJ / 845 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein56 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super god kycklingrätt. Men använde kycklingfilé istället. Gjorde risnudlar till.
Elisabet
2021-12-28Det va ingen God kyckling, va mest fett på och lite kött. Kan vara att själv kycklingen inte är bra. Men annars funka det bra.
Zanna
2018-10-17Kycklingen var riktigt dålig. Kollade temperaturen innan vi tog ut den men den smakade ruttet och vi vågade inte äta den. Bortkastad måltid och har avslutat abonnemanget.
Jan
2018-10-12Hej Jan! Låter som det var fel på kycklingen och inte receptet? Gå tillbaka till butiken och reklamera skulle jag föreslå. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-10-12