Kycklingsteak med currydipp
Kycklingsteak i hamburgerbröd tillsammans med den smakrika currydippen får vardagen att kännas som helg! Börja med att skära potatisen i klyftor och stoppa in dem i ugnen. Därefter kan du förbereda currydippen och steka kycklingen. Servera kycklingen i hamburgerbrödet tillsammans med sallad, currydipp, rostad lök och klyftpotatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
2 dl smetana
2 tsk curry
4 kycklingsteaks (urbenade kycklinglår)
1/2 msk smör eller olja
1/2 krispsallad
4 hamburgerbröd
1 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4480 KJ / 1067 kCal
Fett52 g
Salt3 g
Kolhydrater80 g
Protein66 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
testa gärna att ha i 1/2 dl majonäs 1 tsk chilisås, cayennepeppar och salt i såsen. Smakade mycket bättre 👌
Wirawan
2019-04-03Jättegott! Currysåsen gjorde hela rätten. Kompletterade med mer grönsaker till.
Jennie
2019-04-03Ingen höjdare 🤢
Helena
2019-04-02