Kycklingsteak med currydipp
![Kycklingsteak med currydipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_196235/cf_259/kycklingsteak_med_currydipp.jpg)
Kycklingsteak i hamburgerbröd tillsammans med den smakrika currydippen får vardagen att kännas som helg! Börja med att skära potatisen i klyftor och stoppa in dem i ugnen. Därefter kan du förbereda currydippen och steka kycklingen. Servera kycklingen i hamburgerbrödet tillsammans med sallad, currydipp, rostad lök och klyftpotatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2019
![Kycklingsteak med currydipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_196235/cf_259/kycklingsteak_med_currydipp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
2 dl smetana
2 tsk curry
4 kycklingsteaks (urbenade kycklinglår)
1/2 msk smör eller olja
1/2 krispsallad
4 hamburgerbröd
1 dl rostad lök
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på hamburgerbröden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4480 KJ / 1067 kCal
Fett52 g
Salt3 g
Kolhydrater80 g
Protein66 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
testa gärna att ha i 1/2 dl majonäs 1 tsk chilisås, cayennepeppar och salt i såsen. Smakade mycket bättre 👌
Wirawan
2019-04-03Jättegott! Currysåsen gjorde hela rätten. Kompletterade med mer grönsaker till.
Jennie
2019-04-03Ingen höjdare 🤢
Helena
2019-04-02