Kycklingklubba med bbq-sås och majs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingklubba med bbq-sås och majs

Kycklingklubbor marinerade med bbq-sås som blir möra i ugnen smakar underbart gott. Ät dem tillsammans med fluffigt ris och majskolvar. Krispig sallad serveras med fördel till, få den smakrik genom att blanda med en fräsch vinägrett. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina majskolvarna (om frysta används).
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Lägg kycklingklubborna i en långpanna och krydda med paprikapulver, salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen först 20 minuter.
  4. Pensla kycklingklubborna med bbq-såsen och lägg på majskolvar. Stek tills kycklingklubbornas innertemperatur är 82°C, ca 10 minuter.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Blanda gärna salladen med en vinägrett.
  7. Servera kycklingen med majskolvar, ris, sallad och lite extra bbq-sås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på bbq-såsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g frysta majskolvar i bit
  • 4 st kycklingklubbor
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 1/2 dl bbq-sås
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 förp krispsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2548 kJ / 608 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept