Kycklingsteak med röd pastapesto

1
0
Kycklingsteak med röd pastapesto

Enkelt, men matigt och smakrikt? Jajamensan, kycklingsteak är nämligen en rejäl bit kyckling för dig som gillar kött. Kycklingsteaken får i denna rätt sällskap av pasta, röd pesto och ruccola. På ett kick har du lagat klart en riktigt god rätt som inte kräver speciellt mycket tid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019

Kycklingsteak med röd pastapesto

Ingredienser

2 portioner
2
port pasta (gärna radiatori)
2
kycklingsteaks (urbenad kycklingklubba med skinn)
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
125 g
rädisor
1/2
gurka
1 dl
pestopaprika
1/2
påse rucola (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3766 KJ / 897 kCal
Fett 51 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 59 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept