Kycklingsteak med röd pastapesto

3
0
Kycklingsteak med röd pastapesto

Enkelt, men matigt och smakrikt? Jajamensan, kycklingsteak är nämligen en rejäl bit kyckling för dig som gillar kött. Kycklingsteaken får i denna rätt sällskap av pasta, röd pesto och ruccola. På ett kick har du lagat klart en riktigt god rätt som inte kräver speciellt mycket tid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2019

Kycklingsteak med röd pastapesto

Ingredienser

2 portioner
2 port pasta (gärna radiatori)
2 kycklingsteaks (urbenad kycklingklubba med skinn)
1 tsk olja
salt
peppar
125 g rädisor
1/2 gurka
1 dl pestopaprika
1/2 påse rucola (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3766 KJ / 897 kCal
Fett 51 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 59 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden