Kycklingsteak med ljummen sallad

4
1
Kycklingsteak med ljummen sallad

Läckert krispig kyckling som passar perfekt både som festmåltid i sig eller på buffébordet. Tillsammans med en fräsch, ljummen sallad blir detta en ny favorit för både stora och små.

Kycklingsteak med ljummen sallad

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingsteaks (urbenad kycklingklubba med skinn)
1 msk olja
salt
peppar

Sallad

4 port bulgur
1 grön zucchini
8 gröna sparrisar
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
4 msk olivolja
65 g babyspenat

Dragonyoghurt

1 kruka dragon
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk dijonsenap

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt bulgur mot quinoa eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: but matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Leonora

2020-05-07

Skinnet förlorade en hel del krispighet i ugnen och tog drygt en kvart att bli klar. Steker nog klart i pannan nästa gång. Räckte med en halv citron till bulguren och testade byta ut dragon mot koriander i såsen. Gott! Bulgursalladen blev ännu godare dagen efter.

Näringsvärde per portion

Energi 3184 KJ / 761 kCal
Fett 48 g
Salt 2.26 g
Kolhydrater 33 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden