Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingsteak med ljummen sallad

Läckert krispig kyckling som passar perfekt både som festmåltid i sig eller på buffébordet. Tillsammans med en fräsch, ljummen sallad blir detta en ny favorit för både stora och små.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kycklingen med skinnet nedåt i en kall stekpanna med olja i. Sätt pannan på en het platta. Låt stekningen ”gå igång” och sänk sedan värmen lite.
  2. Krydda med salt och peppar på köttsidan. Låt skinnet bli krispigt och få en gyllene färg det tar 7-8 minuter.
  3. Vänd och krydda direkt på skinnsidan. Stek klart i pannan eller lägg kycklingen på en plåt och stek i ugnen på 100°C, tills innertemperaturen är 72°C.
  4. Sallad: Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Ansa och skär zucchinin i ca 1/2 cm tjocka strimlor. Skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisen och skala dem om de är tjocka. Skär sneda skivor av sparrisen. 
  6. Riv det yttersta av skalet på citronen och pressa ur saften.
  7. Fräs zucchini och sparris snabbt i 1 msk av olivoljan (för 4 port). Krydda med salt och peppar.
  8. Blanda bulgur, zucchini, sparris, spenat, resten av olivoljan, citronskal- och  saft. Smaksätt med salt och peppar.
  9. Dragonyoghurt: Plocka och hacka dragonbladen och blanda med yoghurt och senap. Krydda med salt och peppar.
  10. Servera kycklingen med bulgursallad och dragonyoghurt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt bulgur mot quinoa eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: but matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingstekar (urbenad kycklingklubba med skinn)
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
Sallad
  • 4 port bulgur
  • 1 grön zucchini
  • 8 gröna sparrisar
  • skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
  • 4 msk olivolja
  • 65 g babyspenat
Dragonyoghurt
  • 1 kruka dragon
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3184 kJ / 761 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept