Kycklingsteak med ljummen sallad
Läckert krispig kyckling som passar perfekt både som festmåltid i sig eller på buffébordet. Tillsammans med en fräsch, ljummen sallad blir detta en ny favorit för både stora och små.
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingsteaks (urbenad kycklingklubba med skinn)
1 msk olja
salt
peppar
Sallad
4 port bulgur
1 grön zucchini
8 gröna sparrisar
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
4 msk olivolja
65 g babyspenat
Dragonyoghurt
1 kruka dragon
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk dijonsenap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3184 KJ / 761 kCal
Fett48 g
Salt2.26 g
Kolhydrater33 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stekte på lite svamp som fanns i kylen. Glömde köpa matlagningsyoghurt och dragon så det blev sås på turkisk yoghurt och vitlök istället. Väldigt saftigt och gott :)
Jill
2023-07-19Super gott!!! Funkade även för vår tonåring. Härligt med bulgur och grönsaker. Relativt snabb rätt
Anders
2023-05-14Skinnet förlorade en hel del krispighet i ugnen och tog drygt en kvart att bli klar. Steker nog klart i pannan nästa gång. Räckte med en halv citron till bulguren och testade byta ut dragon mot koriander i såsen. Gott! Bulgursalladen blev ännu godare dagen efter.
Leonora
2020-05-07