UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingsteak med brynt sojasmör

Ibland går matlagning rasande fort, och ikväll är inget undantag! Grönsaker och kyckling tillagas i ugn, och till detta blir det bland annat ris, men även en sojasås bestående av just soja och brynt smör. Dina smaklökar kommer jubla över denna nya smakkombination!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. 
  3. Ansa och skär broccolin i buketter. Skala och skiva stammen. Ansa och skiva morötterna.
  4. Bryn smöret i en stekpanna, när det fått en gyllenbrun färg och doftar nötig karamell häll upp nästan allt i en skål. Bryn kycklingen i smöret som är kvar i stekpannan. 
  5. Lägg kycklingen på den varma plåten och grönsakerna bredvid kycklingen och rosta mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.
  6. Blanda det brynta smöret med sojan och servera till kycklingen, riset och grönsakerna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 250 g broccoli
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 100 g smör
  • 4 kycklingsteaks (urbenad kyckingklubba med skinn)
  • 2 msk japansk soja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3468 kJ / 826 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept