Kycklingsteak i libabröd
Grilla kyckling till middag. Här saftig och smakrik kycklingsteak som kryddas med paprikapulver, chilipulver och persilja. Den grillade kycklingen skivas och serveras i ett libabröd med en krämig gulärtshummus, alltså hummus gjord på gula ärter istället för kikärter. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
4 portioner
Gulärtshummus
1 1/2 dl torkade gula ärtor
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
1/2 tsk spiskummin
1 msk tahini
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Kyckling
4 kycklingsteaks (urbenad kycklingklubba med skinn)
1/2 msk olja
2 tsk paprikapulver
2 krm chilipulver
1 tsk persilja
salt
peppar
Tillbehör
200 g piccolinitomater
4 libabröd
100 g ärtskott
8 feferoni
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3464 KJ / 826 kCal
Fett42 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott, lite förberedelser. Men annars enkelt
Mathias
2021-02-15