Kycklingsteak i libabröd

5
1
Kycklingsteak i libabröd

Grilla kyckling till middag. Här saftig och smakrik kycklingsteak som kryddas med paprikapulver, chilipulver och persilja. Den grillade kycklingen skivas och serveras i ett libabröd med en krämig gulärtshummus, alltså hummus gjord på gula ärter istället för kikärter. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Kycklingsteak i libabröd

Ingredienser

4 portioner

Gulärtshummus

1 1/2 dl torkade gula ärtor
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
1/2 tsk spiskummin
1 msk tahini
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Kyckling

4 kycklingsteaks (urbenad kycklingklubba med skinn)
1/2 msk olja
2 tsk paprikapulver
2 krm chilipulver
1 tsk persilja
salt
peppar

Tillbehör

200 g piccolinitomater
4 libabröd
100 g ärtskott
8 feferoni

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt libabrödet mot glutenfritt tortillabröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Mathias

2021-02-15

Mycket gott, lite förberedelser. Men annars enkelt

Näringsvärde per portion

Energi 3464 KJ / 826 kCal
Fett 42 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden