Kycklingsteak i libabröd

4
1 Klimatsmart
Kycklingsteak i libabröd

Grilla kyckling till middag. Här saftig och smakrik kycklingsteak som kryddas med paprikapulver, chilipulver och persilja. Den grillade kycklingen skivas och serveras i ett libabröd med en krämig gulärtshummus, alltså hummus gjord på gula ärter istället för kikärter. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Kycklingsteak i libabröd

Ingredienser

4 portioner

Gulärtshummus

1 1/2 dl
torkade gula ärtor
1
vitlöksklyfta
1/2 dl
olivolja
1/2
citron (1/2 citron motsvarar 2 msk saft)
1/2 tsk
spiskummin
1 msk
tahini
1/2 dl
vatten
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Kyckling

4
kycklingsteaks (urbenad kycklingklubba med skinn)
1/2 msk
olja
2 tsk
paprikapulver
2 krm
chilipulver
1 tsk
persilja
-
salt
-
peppar

Tillbehör

200 g
piccolinitomater
4
libabröd
100 g
ärtskott
8
feferoni

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt libabrödet mot glutenfritt tortillabröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Mathias

2/15/2021

Mycket gott, lite förberedelser. Men annars enkelt

Näringsvärde per portion

Energi 3464 KJ / 826 kCal
Fett 42 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept