UNDER 30 MIN | Medel

Sparrisrisotto med kräftor och tomater

En sparrisrisotto livar upp vilken vardagskväll som helst! Och här äter du den dessutom tillsammans med kräftstjärtar och babyspenat samt härliga små tomater som du serverar vid sidan av. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela tomaterna och blanda med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  2. Värm risotton i en kastrull med vattnet.
  3. Häll av kräftstjärtarna i en sil och vänd ner i risotton tillsammans med spenaten.
  4. Servera risotton med tomaterna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i sparrisrisotton.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Stek kräftstjärtorna hastigt i lite smör och timjan innan de vänds ner i risotton.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 200 g piccolinitomater
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • 2 förp sparrisrisotto (à 300 g)
  • 1/2 dl vatten
  • 360 g kräftstjärtar i lake
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2429 kJ / 580 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept