Grillad kycklingsteak med rökt chiliglaze | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad kycklingsteak med rökt chiliglaze

KycklingSteak är en rejäl bit kyckling i form av en klubba utan ben. Att den har skinnet kvar gör den perfekt att grilla och pensla med rökt chiliglaze. Njut av ett snabbfixat och smakrikt grillresultat ihop med såser och goda tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rökt chiliglaze: Koka upp vinäger och socker. Tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och låt kallna.
  2. Kyckling: Krydda kycklingsteaken med salt och peppar och grilla den sakta med skinnsidan ner på medelhög värme så att de blir krispiga i skinnet.
  3. Vänd och pensla skinnet med glaze och grilla på köttsidan tills innertemperaturen är 72°C.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Rökt chiliglaze
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk farinsocker
  • 1 1/2 dl chilisås
  • 1 krm malen nejlika
  • ca 3 msk chipotlepaste
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • salt
Kyckling
  • 4 kycklingstekar (urbenade kycklingklubbor med skinn)
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 936 kJ / 224 kCal