Grillost och avokadohummus i libabröd
Att äta med händerna är ju faktiskt ett toppenkoncept. Lägg i morotssallad, picklad lök, hummus, grillost och sallad i libabrödet, så har du något oerhört smarrigt att sätta tänderna i.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2022
Ingredienser
4 portioner
Picklad rödlök
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
Morotssallad
1 röd peppar
2 msk olja
1/2 tsk spiskummin
1 krm salt
1/2 msk rödvinsvinäger
3 morötter
Hummus
3 avokador
200 g hummus
salt
peppar
1 lime
2 förp grillost (à 200 g)
1 msk olivolja
1/2 gurka
1 cosmopolitansallad
4 libabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4161 KJ / 993 kCal
Fett64 g
Salt7 g
Kolhydrater63 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska prova men låter gott. Enkelt.
Eva monika
2023-04-18Det tog lite tid att laga men det var värt det!! Väldigt mättande och näringsrikt. Bra sätt att få i sig grönsaker på ett smakrikt sätt som samtidigt lyfter maträtten! Grönsakerna för sig själva var ifrågasättande, men tillsammans med alla komponenter lyfte det verkligen maträtten till fullo
Ester
2022-11-07Enkelt men oväntat gott och mättande! Morotssalladen var supergod och gav bra smak till hela rätten. Vi blandade dock inte i avokadon i hummusen utan gjorde en separat röra med lime, salt och peppar så att den som inte var lika förtjust i avokado kunde ta lite mindre av den och mer av hummusen och tvärtom.
Christina
2022-08-27