Falafel i libabröd med avokado, feferoni och ajvar relish
Streetfood fast hemma: en vegetarisk middag som både mättar och tillagas i ett nafs. Stek den smakrika falafeln tills den fått perfekt stekyta och servera dem i libabröd tillsammans med en massa mumsiga tillbehör. Pricken över i:et är den krämiga yogurten med ajvar relish som ger falafelrullen en subtil hetta. Rulla ihop brödet och njut.
Ingredienser
4 portioner
1 hjärtsalladshuvud
1 silverlök
2 avokado
1 dl ajvar relish
1 dl växtbaserad yoghurt eller crème fraiche
2 förp falafel (à 200 g)
2 msk olja
salt
svartpeppar
4 libabröd (tunnbröd)
ca 15 feferoni
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2546 KJ / 605 kCal
Fett39 g
Salt3.69 g
Kolhydrater48 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Enkelt och riktigt gott! 5/5
Kim
2021-06-14