Falafel i libabröd med avokado, feferoni och ajvar relish

2
1 Klimatsmart
Falafel i libabröd med avokado, feferoni och ajvar relish

Streetfood fast hemma: en vegetarisk middag som både mättar och tillagas i ett nafs. Stek den smakrika falafeln tills den fått perfekt stekyta och servera dem i libabröd tillsammans med en massa mumsiga tillbehör. Pricken över i:et är den krämiga yogurten med ajvar relish som ger falafelrullen en subtil hetta. Rulla ihop brödet och njut.

Skriv ut
Falafel i libabröd med avokado, feferoni och ajvar relish

Ingredienser

4 portioner
1
hjärtsalladshuvud
1
silverlök
2
avokado
1 dl
ajvar relish
1 dl
växtbaserad yoghurt eller crème fraiche
2
förp falafel (à 200 g)
2 msk
olja
-
salt
-
svartpeppar
4
libabröd (tunnbröd)
ca 15
feferoni

För alla

Kontrollera noga innehållet i falafeln.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria falafel, glutenfri växtbaserad yoghurt och glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Kim

2021-06-14

Enkelt och riktigt gott! 5/5

Näringsvärde per portion

Energi 2546 KJ / 605 kCal
Fett 39 g
Salt 3.69 g
Kolhydrater 48 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept