Kycklingsteak med srirachayoghurt och varm sparrissallad

12
1
Kycklingsteak med srirachayoghurt och varm sparrissallad

Denna våriga och fräscha rätt passar perfekt att tillaga på grillen. Kycklingsteaken marinerar du i srirachasås och olivolja som ger en fin och kryddig smak. Servera med yoghurten med sting samt en somrig och varm sparrissallad som blir matig tack vare potatisen och spenaten. Smaklig grill!

Kycklingsteak med srirachayoghurt och varm sparrissallad

Ingredienser

4 portioner

Sparrissallad

900 g potatis
250 g grön sparris
65 g babyspenat
1 msk olivolja
salt
peppar

Srirachayoghurt

2 dl matyoghurt
1 msk srirachasås

Kyckling

2 msk srirachasås
1 msk olivolja
4 kycklingsteaks (urbenad kycklingklubba)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Srirachasåsen är stark, så ta det försiktigt och smaka dig fram.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Cecilia

2018-05-03

Starkt!!! Men det var gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2352 KJ / 560 kCal
Fett 30 g
Salt 1.85 g
Kolhydrater 36 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden