Kycklingsteak med srirachayoghurt och varm sparrissallad

Denna våriga och fräscha rätt passar perfekt att tillaga på grillen. Kycklingsteaken marinerar du i srirachasås och olivolja som ger en fin och kryddig smak. Servera med yoghurten med sting samt en somrig och varm sparrissallad som blir matig tack vare potatisen och spenaten. Smaklig grill!

Ingredienser
4 portioner
Sparrissallad
900 g potatis
250 g grön sparris
65 g babyspenat
1 msk olivolja
salt
peppar
Srirachayoghurt
2 dl matyoghurt
1 msk srirachasås
Kyckling
2 msk srirachasås
1 msk olivolja
4 kycklingsteaks (urbenad kycklingklubba)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Srirachasåsen är stark, så ta det försiktigt och smaka dig fram.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2352 KJ / 560 kCal
Fett30 g
Salt1.85 g
Kolhydrater36 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Spicy
Oscar
2022-10-18Starkt!!! Men det var gott!
Cecilia
2018-05-03