Kycklingspett med zucchinisallad och myntayoghurt

Dessa grillade kycklinglårfiléer blir din nya favorit tack vare den härliga glazen. Pensla kycklingen ofta och mycket för riktigt god smak. Servera kycklingen till en smakrik zucchini- och couscoussallad som får perfekt sälta och krispighet från jordnötter och extra mycket smak av curry.

Ingredienser
4 portioner
500 g kycklinglårfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Glaze
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
1 msk rapsolja
3/4 dl japansk soja
3/4 dl mirin (risvinäger)
1 msk mörkt muscovadosocker
1 tsk majsstärkelse
Couscous
4 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
4 dl couscous
2 dl salta jordnötter
2 salladslökar
1 zucchini (ca à 300 g)
rivet skal och saft av 2 lime
2 tsk curry
2 msk rapsolja
1 förp färsk babyspenat (à 65 g)
salt
Myntayoghurt
1 kruka mynta
2 dl grekisk yoghurt
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Det går även bra att använda färdig glaze eller teryakisås.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3607 KJ / 861 kCal
Fett37 g
Salt5.8 g
Kolhydrater80 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer