Kycklingspett med zucchinisallad och myntayoghurt

3
0
Kycklingspett med zucchinisallad och myntayoghurt

Dessa grillade kycklinglårfiléer blir din nya favorit tack vare den härliga glazen. Pensla kycklingen ofta och mycket för riktigt god smak. Servera kycklingen till en smakrik zucchini- och couscoussallad som får perfekt sälta och krispighet från jordnötter och extra mycket smak av curry.

Skriv ut
Kycklingspett med zucchinisallad och myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklinglårfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar

Glaze

2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
1 msk rapsolja
3/4 dl japansk soja
3/4 dl mirin (risvinäger)
1 msk mörkt muscovadosocker
1 tsk majsstärkelse

Couscous

4 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
4 dl couscous
2 dl salta jordnötter
2 salladslökar
1 zucchini (ca à 300 g)
rivet skal och saft av 2 lime
2 tsk curry
2 msk rapsolja
1 förp färsk babyspenat (à 65 g)
salt

Myntayoghurt

1 kruka mynta
2 dl grekisk yoghurt

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Det går även bra att använda färdig glaze eller teryakisås.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3607 KJ / 861 kCal
Fett 37 g
Salt 5.8 g
Kolhydrater 80 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept