Kycklingspett med zucchinisallad och myntayoghurt
Dessa grillade kycklinglårfiléer blir din nya favorit tack vare den härliga glazen. Pensla kycklingen ofta och mycket för riktigt god smak. Servera kycklingen till en smakrik zucchini- och couscoussallad som får perfekt sälta och krispighet från jordnötter och extra mycket smak av curry.
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklinglårfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Glaze
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
1 msk rapsolja
3/4 dl japansk soja
3/4 dl mirin (risvinäger)
1 msk mörkt muscovadosocker
1 tsk majsstärkelse
Couscous
4 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
4 dl couscous
2 dl salta jordnötter
2 salladslökar
1 zucchini (ca à 300 g)
rivet skal och saft av 2 lime
2 tsk curry
2 msk rapsolja
1 förp färsk babyspenat (à 65 g)
salt
Myntayoghurt
1 kruka mynta
2 dl grekisk yoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3607 KJ / 861 kCal
Fett37 g
Salt5.8 g
Kolhydrater80 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En mycket god rätt!
Emmy
2024-07-25God sommarmat.
Maria
2024-07-22