Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad lammstek med couscous, mandel och sockerärter

Grillad lammstek i skivor med couscous är en lättlagad grillrätt med krispiga sockerärter och mandel. Couscousen kan du enkelt koka på grillen. Grilla lammsteken över glöden först och sedan en stund till på indirekt värme under lock. Ajvar är god sås till grillat lamm.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen med en buljongtärning och olivolja i en vid kastrull, gärna på grillen.
  2. Grilla lammsteksskivorna över glöden tills de fått fin färg. Grilla vidare på indirekt grill under lock ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Strimla sockerärterna. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla salladen grovt.
  4. Vänd ner grönsakerna och mandeln i couscousen. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera lammskivorna med couscous och ajvar relish.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfri cous cous.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk olivolja
  • 4 skivor lammstek
  • flingsalt med jod
  • svartpeppar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 silverlök
  • 1 romansallad
  • 50 g rostade mandelspån
  • ajvar relish till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2844 kJ / 679 kCal