Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Kyckling buffalo style med blue cheesedipp

Kycklinglårfilé passar extra bra i denna rätt i buffalo style. Buffalosåsen gör du med klassiska smaker som vitlök, chili och spiskummin. Vänd lårfilén i såsen och lägg den på grillen eller stek den. Den får då en härlig smak från såsen som sedan matchas fint av den salta och smakrika ädelostdippen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Buffalosås: Skala och pressa vitlöken i en skål. Blanda ner resten av ingredienserna till såsen.
  3. Vänd kycklingen i såsen. Stek eller grilla kycklingen så att den får fin färg. Fortsätt att grilla den på Indirekt värme under lock ca 15 minuter eller lägg den i en ugnsform och sätt in i ugnen ca 15 minuter tills innertemperatur på kycklingen är 72°C.
  4. Ädelostdipp: Smula ädelosten och blanda med yoghurt.
  5. Serveringsförslag: Servera kycklingen med ädelostdipp och gärna en sallad med stjälkselleri, pecannötter samt bakad potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsberäkningen är beräknad utan serveringsförslag.

Ingredienser

Portioner: 4
Buffalosås
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 1/2 dl chilisås
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk muscovadosocker
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 600 g kycklinglårfilé
Ädelostdipp
  • 140 g ädelost
  • 1 1/2 dl turkiskt yoghurt (10%)
Serveringsförslag
  • sallad med stjälkselleri och pecannötter
  • bakad potatis

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1638 kJ / 391 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept