Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fetafyllda squashskivor

Skivor av squash som fylls med fetaost är ett utmärkt middagsalternativ serverat tillsammans med buljongkokt couscous. Fetaosten mjuknar när du grillar squashskivorna i grillpannan eller på utegrillen och pastasåsen med basilika lindar ihop måltiden.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär squashen i ca 1 cm tjocka skivor lite på snedden. Skär fetaosten i skivor.
  2. Fördela osten på hälften av squashskivorna och lägg på resterande skivor. Pensla med olivolja.
  3. Grilla de dubbla squashskivorna på utegrill eller i grillpanna ca 2 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Koka upp buljongtärningen med vatten. Tillsätt couscousen och låt stå vid sidan om med locket på ca 5 minuter.
  5. Värm pastasåsen. Servera de fetafyllda squashskivorna med couscous, pastasås, bröd och en blandad sallad.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och laktos.
Gör glutenfri: Couscousen ersätts med ris.
Gör mjölk- och laktosfri: Byt ut fetaosten mot sojabaserad ost.

Tips

Smaksätt gärna pastasåsen extra med lite strimlad, färsk basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 squash (2 squash motsvarar ca 500 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g fetaost (max 16% fett)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 3 dl couscous
  • 1 burk pastasås med basilika (à 420 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2185 kJ / 520 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden