Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Grillad kycklingfilé med couscoussallad

Grillad kycklingfilé med couscoussallad är en suverän kycklingrätt. Kycklingfiléerna serverar du med salladen på couscous, färsk gurka och tomat samt den friska dressingen med bland annat citron och olja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pensla kycklingfiléerna med olja och krydda med salt, peppar och gärna paprikapulver.
  2. Grilla kycklingfiléerna runt om ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  3. Koka upp vatten med salt. Tillsätt couscous och låt stå ca 5 minuter.
  4. Skölj och tärna tomater och gurka.
  5. Halvera och pressa saften ur citronen. Blanda citronsaften med olja, salt och peppar.
  6. Blanda grönsaker och dressing med couscousen.
  7. Servera kycklingfiléerna med den ljumma couscoussalladen, bröd och gröna salladsblad.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Byt ut couscous mot tex ris eller annat glutenfritt gryn.

Tips

Smaksätt gärna citrondressingen med 1-2 pressade vitlöksklyftor (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 dl couscous
  • 4 tomater
  • 1/2 gurka
  • 1 citron
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2340 kJ / 558 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer