Kycklingschnitzel med currydipp

4
0 Klimatsmart
Kycklingschnitzel med currydipp

En klassisk rätt måste ju vara en schnitzel, men här görs den inte på kalv utan på kyckling. Och det går ju minst lika bra! Ät den tillsammans med en currydipp och potatis, samt lite sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2020

Kycklingschnitzel med currydipp

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
4
snabbfiléer av kyckling
-
salt
-
peppar
1/2 dl
vetemjöl
2
ägg
1 1/2 dl
ströbröd (gärna panko)
3/4 dl
riven växtbaserad ost
1 msk
rapsolja
1 dl
cornichons
2 dl
havrebaserad fraiche
1 msk
curry
1/2
isbergssalladshuvud

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl. Välj glutenfritt ströbröd istället för panko. Välj glutenfri havre fraiche.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2280 KJ / 609 kCal
Fett 19 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 68 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept