UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingschnitzel med currydipp

En klassisk rätt måste ju vara en schnitzel, men här görs den inte på kalv utan på kyckling. Och det går ju minst lika bra! Ät den tillsammans med en currydipp och potatis, samt lite sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka potatisen. 
  3. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  4. Häll upp mjöl, uppvispade ägg och ströbröd, blandad med osten, på tre olika tallrikar. Vänd kycklingen först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet.  
  5. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Lägg filéerna i en ugnsform och stek dem klara mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 72°C.
  6. Hacka och rör ner cornichonerna i fraichen, smaka av med curry, salt och peppar.
  7. Skär salladen i bitar. 
  8. Servera kycklingen med potatis, sallad och dipp.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl. Välj glutenfritt ströbröd istället för panko. Välj glutenfri havre fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 4 snabbfiléer av kyckling
  • salt
  • peppar
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl ströbröd (gärna panko)
  • 3/4 dl riven växtbaserad ost
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl cornichons
  • 2 dl havrebaserad fraiche
  • 1 msk curry
  • 1/2 isbergssalladshuvud

Näringsvärde
Per portion

Energi 2280 kJ / 609 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept