Kycklingschnitzel med currydipp

Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
0Klimatsmart
Kycklingschnitzel med currydipp

En klassisk rätt måste ju vara en schnitzel, men här görs den inte på kalv utan på kyckling. Och det går ju minst lika bra! Ät den tillsammans med en currydipp och potatis, samt lite sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2021

Kycklingschnitzel med currydipp

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
4   snabbfiléer av kyckling
salt
peppar
1/2 dl  vetemjöl
2   ägg
1 1/2 dl  ströbröd (gärna panko)
3/4 dl  riven växtbaserad ost
1 msk  rapsolja
1 dl  cornichons
2 dl  havrebaserad fraiche
1 msk  curry
1/2   isbergssalladshuvud

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl. Välj glutenfritt ströbröd istället för panko. Välj glutenfri havre fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2280 KJ / 609 kCal
Fett19 g
Salt1.8 g
Kolhydrater68 g
Protein40 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling med rödbetshummus
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med gurksås
Betyg 2.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vego-schnitzel med ljummen potatissallad
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med senapssmetana och cornichons
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt schnitzel med gul gurkröra
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med citron och cornichoner
Betyg 3.2 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga