Kycklingschnitzel med currydipp
En klassisk rätt måste ju vara en schnitzel, men här görs den inte på kalv utan på kyckling. Och det går ju minst lika bra! Ät den tillsammans med en currydipp och potatis, samt lite sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 snabbfiléer av kyckling
salt
peppar
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd (gärna panko)
3/4 dl riven växtbaserad ost
1 msk rapsolja
1 dl cornichons
2 dl havrebaserad fraiche
1 msk curry
1/2 isbergssalladshuvud
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2280 KJ / 609 kCal
Fett19 g
Salt1.8 g
Kolhydrater68 g
Protein40 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer